Поділитись:

«Це п*здець»: волиняни про ремонт стадіону у Ківерцях за 145 мільйонів (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 20 червня 2023, 16:49
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Ківерцівська міська рада під час війни оголосила тендерні закупівлі послуг з капітального ремонту футбольного поля та бігової доріжки на загальну суму в більш як 145 мільйонів гривень. За ці кошти планують повністю розчистити територію стадіону та побудувати там новий футбольний майданчик. Такі трати не лишили місцевих жителів осторонь.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, що волиняни думають про такі витрати бюджетних коштів.

Під дописами у тематичних групах міста Ківерці розгорілась ціла дискусія щодо марнотратства коштів платників податків. Люди нарікають на купу інших проблем, які потребують нагального вирішення, а стадіон – це зовсім не те, що зараз на часі. Так, ківерчанин Валентин Білаш пише, що краще було б ці гроші спрямувати на ремонт доріг.

«Це якийсь п*здець, дорогу ту невідь-коли дороблять, проїхати не можна, так давайте ще стадіон з*срем і до 2025 року будем ждати того свята. 150 лямів, він що хоче там Вемблі (величезний стадіон у Лондоні, – ред.) другий зробити?» – обурюється чоловік.

Коментарі у фейсбук-спільнотіКоментарі у фейсбук-спільноті

Окрім доріг місцеві нарікають і на заробітні плати працівників медичної сфери, стан будівлі школи №4, на облаштування укриттів. Пан Петро Герасименко припустив, що це ремонт почали, бо, можливо, у Ківерцях відбудеться спортивна олімпіада. Крім того, ківерчани запропонували направити ці гроші на допомогу постраждалим від війни, адже таких у місті вистачає.

Лучани також не лишились осторонь та висловили своє незадоволення таким марнотратством. Сергій Савонік пише, що найкраще застосування для цих грошей – закупка амуніції для військових. Він вважає, що ці 145 мільйонів могли зберегти не одне життя на лінії фронту. Проте більшість людей таки нарікали на те, що ці гроші просто підуть комусь у кишеню, бо таку велику суму точно не всю витратять за призначенням.

Коментарі у фейсбукКоментарі у фейсбук

Ми опублікували опитування у нашому телеграм-каналі «Новини Луцька та Волині. Конкурент», де запитали читачів, чи доцільно зараз витрачати такі кошти (145 млн) на стадіон. Люди могли обрати серед п'ятьох варіантів. В опитувані взяли участь понад 2 100 людей. 43% вважають, що ці кошти потрібно було б спрямувати на допомогу армії, 28% думає, що такі витрати геть не на часі, 15% опитаних взагалі не розуміє навіщо у Ківерцях стадіон, адже там є вагоміші проблеми. 8% обрали варіант, що капремонт стадіону ні зараз, ні будь-коли не буде необхідним. Підтримали таке рішення Ківерцівської міської ради лише 6% наших читачів.

У коментарях під опитуванням небайдужі до теми також висловили свою думку щодо ситуації. Більшість коментаторів називає таке рішення міськради шкодою для ЗСУ та свавіллям політиків. Користувач з ніком «Леся Леся» нарікає на те, що пенсіонери віддають останні гроші волонтерам, а чиновники, маючи такі кошти, направляють їх у непотрібне русло.

Коментарі під опитуваннямКоментарі під опитуванням

Депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик опублікував відео у своїх соцмережах, в якому зазначив, що такі витрати з міського бюджету – це занадто, враховуючи, що той таки бюджет наповнюється за кошти військовослужбовців.

«150 мільйонів гривень на стадіон – це занадто. Якби ці кошти спрямували, наприклад, на водовідведення чи нові дороги, я думаю, ніхто б і слова не сказав. Але під час війни мер каже, що наші солдати усім забезпечені й нам непотрібно передавати їм гроші, а треба будувати новий стадіон. Мені здається, що це виглядає трони космічно. Нагадаю, гроші в Ківерцях з'явилися тоді, коли туди передислокувалася одна з військових частин, і податки на дохід фізосіб почали капати у міський бюджет. Зараз ці гроші хочуть пустити на стадіон. Як на мене, це трохи дивно», – каже депутат. 

@andriy.luchyk У Ківерцях під час війни будують стадіон за 150 млн гривень #закупівлі #стадіон #ківерці #ківерці🔥 #ківерцівтренді #ківерціcity #волинь #україна #луцьк #луцьк_це_луцьк #луцьк_сіті #луцьктіктокер #луцькврек #луцькрек #луцьктікток #андрійлучик ♬ оригінальний звук - Андрій Лучик

Нагадаємо: Ківерцівська міська рада уклала договір про коригування проєкту полігону твердих побутових відходів на суму 1,5 мільйона гривень. Його робитиме луцьке підприємство «КБ Архпростір».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів