Поділитись:

Для психологічного розвантаження: у Києві для укриття закупили 300 барабанів майже на мільйон гривень

Середа, 14 червня 2023, 22:31
Для психологічного розвантаження: у Києві для укриття закупили 300 барабанів майже на мільйон гривень

У Києві для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог закупили музичних інструментів на 891 тисячу гривень. Йдеться про 300 шкіряних барабанів, які закупили чиновники Дніпровської РДА.

Про це ТСН розповів депутат Київради Леонід Ємець, голова тимчасової контрольної комісії з перевірки використання бюджетних коштів для облаштування укриттів і перевірки делегованих повноважень РДА в Києві.

«Якщо ви думаєте, що сковорода за 720 тисяч – це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття?» – написав на своїй сторінці в соціальній мережі Леонід Ємець.

Він жартує, що наразі ніхто з мешканців не надсилав депутатам скарг на гучний барабанний бій в укриттях.

«Я гадаю, якби барабанами, які закупили чиновники Дніпровської РДА, хтось активно користувався під час повітряної тривоги, то хоча б хтось це почув. Ви собі уявіть, 300 барабанів! Це що, на 300 підвалів має сидіти по дитині та барабанити під час повітряної тривоги? Або уявіть таке: ви спускаєтеся під час тривоги в підвал, прислухаєтеся, чи не бахкає в небі, а тут хтось починає поруч бити по барабану. Таке важко не помітити… Подібне – це просто абсурд. Перевірки витрат бюджетних коштів районами тривають, поки ми говоримо про саме феєричне, але там є суцільна корупція, яку ми теж бачимо, бо коли цікавимося вартістю придбаного, то виявляється, що там мінімум 40% "закопано"», – розповідає нам Леонід Ємець.

В цьому випадку депутатську комісію зацікавила та заінтригувала сама назва тендеру «музичні інструменти для психологічного розвантаження дітей в укриттях» на 891 тисячу гривень.

Для психологічного розвантаження: у Києві для укриття закупили 300 барабанів майже на мільйон гривень 

«Нам стало цікаво – перевірили. Серед усього переліку барабани знаходяться у кінці. Будемо з’ясовувати деталі цієї закупівлі чиновниками Дніпровського району. Як голова тимчасової контрольної комісії, я вже відправив відповідний запит до цієї РДА», – додає Леонід Ємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів