Поділитись:

У берлінському метро показують укриття в підземках Харкова та Києва (фото)

Субота, 10 червня 2023, 05:44

У берлінському метро на платформі Alexanderplatz U8 відкрилась фотовиставка #NextStationUkraine. У ній зібрані фотографії зі станцій харківського та київського метро, які перетворилися на бомбосховища. Відкриття виставки розпочинається 9 червня виступом українського віолончеліста з Харкова Дениса Караченцева.

Про це пише УП.Життя. 

Зображення українців, які переховуються в Києві та Харкові в укриттях підземки, будуть представлені на банерах.

«Місцеві жителі та туристи Берліна побачать зображення простих українських людей, що ховаються на станціях, намагаючись підтримувати там своє повсякденне життя. Це не кампанія, це спроба знайти інше середовище для журналістики та познайомити берлінців з українською реальністю. Оскільки війна триває, а Росія продовжує масові обстріли по українських містах, тисячі людей в Україні ховаються в підземеллі станцій в ці дні»,  написали організатори.

У перший день виставки – 9 червня – виступив український музикант Денис Карачевцев, який грав для українців, що перебували в укритті в харківському метро, в березні 2022 року.

Виступ Дениса у харківському метро представлений на одному із зображень на банері у Берліні.

 

Також музикант першим почав записувати відео, граючи перед зруйнованими будівлями в Україні. Рік тому його відео бачили по всьому світу.  У берлінській підземці Денис створить музичний перфоманс  зокрема він зіграє короткий твір українського музиканта Віктора Рекало «Seven Simple Dawns».

 

Окрім Караченцева на відкритті виставки в берлінському метро матимуть виступ Віктор Рекало та Джованні Солліма.

 

Проєкт відбувається за сприяння Українського Інституту.

Також заплановано інтерв’ю музикантів на станції метро про ситуацію в Україні, інтерв’ю з командою з n-ost про історію та ідею проєкту та спілкування з одним із українських фотографів.

Це третє видання проєкт Next Station Ukraine. Перша виставка була представлена ​​на берлінських станціях Rosenthaler Platz, Möckernbrücke і Gesundbrunnen. Друга  у травні в празькому метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів