Поділитись:

На Волині завершили перевіряти укриття: які результати (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 07 червня 2023, 15:57
На Волині завершили перевіряти укриття: які результати (фото)

Начальник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що тільки 79% укриттів на Волині відповідають усім нормам.

Про це він повідомив під час брифінгу щодо результатів перевірки укриттів в області.

Пан Грушовінчук зазначив, що в області налічується 1982 укриття, а знаходяться вони на балансі місцевих органів самоврядування, проте не усі вони відповідають нормам.

«В результаті перевірки ми виявили, що 80% придатні до використання, а решта 20% – непридатні, тобто обмежено придатні. Вони знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування. Відповідальність за їх стан покладена на балансоутримувачів захисних споруд. Ми склали 25 протоколів притягнення до відповідальності», – зазначив очільник ДСНС Волині.

Володимир Грушовінчук та Юрій ПогуляйкоВолодимир Грушовінчук та Юрій Погуляйко
 

Крім того, рятувальники визначили чіткі терміни, коли захисні споруди будуть повністю укомплектованими та готовими до використання. Загалом майже усі укриття знаходяться в хорошому стані, проте є моменти, які вимагають врегулювання та усунення. За словами Володимира Грушовінчука, рятувальники зараз над цим працюють.

Основна проблема, яка є у захисних спорудах – підтоплення, яку мають усувати першочергово, також наявні проблеми з вентиляцією. Багато найпростіших укриттів потребують капітального ремонту та догляду з боку балансоутримувачів. Найкраще ж поки укриття у нашій області є на заводі MODERN EXPO, а також непогані у школах, адже за ними постійно доглядають. До слова, у літній період укриття закладів освіти працюватимуть і ними можна буде скористатися. 

Нагадаємо: наші журналісти з'ясовували, чи мають лучани безперешкодний доступ до укриттів у міста та в якому вони зараз стані, адже нещодавно через падіння уламків ракети у Києві загинула жінка та двоє дітей, а понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості, бо не змогли потрапити у захисну споруду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів