Поділитись:

Вирішили не економити мільйон гривень: на Волині лікарня «намутила» з тендером на ремонт відділення

Четвер, 22 червня 2023, 18:32
Вирішили не економити мільйон гривень: на Волині лікарня «намутила» з тендером на ремонт відділення

У Володимирі вирішили відремонтувати педіатричне відділення центральної районної лікарні. Відповідний тендер розмістили на сайті закупівель Prozorro. Торги відбулися ще навесні, і переможцем конкурсу стала фірма «Україна інжиніринг», яка й повинна була виконати роботи за майже 6 мільйонів гривень.

Здавалось, що все добре, втім, як так сталось, що тепер вартість робіт потягне на майже мільйон гривень більше, і виконуватиме їх зовсім інша компанія – намагались розібратися журналісти телеканалу «КонкурентTV».

Максим Савонюк, який є директором компанії «Україна інжиніринг», розповідає, що наприкінці квітня 2023 року вони взяли участь у тендері, який успішно виграли у травні. 

Далі діло за підписанням договору із замовником, на цей процес мали 15 днів.

«Наша компанія була визнана переможцем 11 травня і ми планували, вже хотіли, підписувати договір, намагались зв'язатись з цією лікарнею. Як виявилось, уповноваженої не було на місці, нам повідомили, що вона у відпустці. Намагались зайти до гендиректора Ващук Тетяни Петрівни, в приймальні повідомили, що її немає на місці. Надіялись на те, що буде якась співпраця, як завжди було», – каже директор компанії, яка виграла тендер.

Чоловік розповідає, що неодноразово намагався зв'язатися з кимось з адміністрації лікарні, втім все дарма. 

«Уповноважена трубки не брала. Тут йде тендер на 6 мільйонів, а уповноважена, яка відповідає за це – її не було на місці, замість неї нікого не було», – обурюється директор.

Десятки спроб оббивання порогів лікарні так і не дали жодного результату. Аж доки до нього не зателефонував невідомий номер. Як стверджує чоловік, це був завгосп Володимирської райлікарні.

«Він повідомив, що гендиректор передивилась вашу діяльність і «ми не бачимо сенсу з вами співпрацювати». Я був обурений цим! Як так ви говорите це телефоном, не маючи ніяких підтверджень. 11 травня, як нас визнали переможцем, був виданий протокол про те, що наша документація відповідає всім вимогам тендерного завдання. Тобто ми повністю підходимо для цієї роботи.  Це було з розряду «ви нам не подобаєтесь ми не хочемо з вами працювати»», – розповідає пан Максим.

 Почувши це, компанія вирішила поїхати до лікарні вже наступного дня, аби врешті поспілкуватись з керівництвом і зрозуміти у чому ж таки є проблема. Натомість, представники лікарні знову відмовились від будь-яких зустрічей та пояснень, й навіть викликали поліцію. 

«Ми вирішили зачекати в приймальні і в той момент Степан Янусь, завгосп, викликав на нас поліцію, щоб ми покинули лікарню. Ніяких підвищених тонів, ніяких погроз ми не робили, з нашого боку», – розповідає директор компанії.

В результаті представників компанії, що виграла тендер, таки змусили покинути лікарню. Документи  на підпис компанія вирішила відправити поштою. Втім представники  лікарні ці листи не прийняли. А тим часом пропозицію компанії «Україна інжиніринг» дискваліфікували.

Через кілька днів після цього переможцем тендеру визнають іншу компанію, яка брала участь, під назвою «Волбуд». Їх тендерна пропозиція вища, за ту що пропонувала компанія «Україна інжиніринг» на 1 мільйон гривень.

«Все те ж саме тільки дорожче на мільйон. Відповідно даний головний лікар могла зекономити 1 мільйон для громади і зробити всі ті ж самі роботи. А вони вирішили саботувати цей процес і відповідно підписати договір з наступною компанією. Якби ми поставили ціну більшу, отримали б 6 мільйонів собі, додатковий дохід ще мільйон гривень», – каже Максим Савонюк.

Чоловік переконаний, усе це робилось задля того, аби хтось міг збагатитися коштом проведення цих робіт. Детальніше – дивіться у сюжеті:

Журналісти вирішили поцікавитись, якою є позиція керівництва медзакладу і чи дійсно вони свідомо уникали підписання договору на виконання робіт із компанією «Україна Інжиніринг», яка спочатку виграла тендер і пропонувала виконати ці роботи, на мільйон дешевше. Втім жодного пояснення не почули. Натомість там сказали звертатись до установи з інформаційним запитом. Запит журналісти надіслали, тож якою буде відповідь – повідомлять згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів