Поділитись:

У Луцьку хочуть назвати сквер іменем Миколи Кумановського

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 23 червня 2023, 16:16
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку пропонують назвати сквер на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської на честь художника Миколи Кумановського.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Ще 31 березня члени комісії підтримали рішення про перейменування вулиці Хакімова на вулицю Миколи Кумановського, проте місцеві жителі виступили проти. Вони хочуть повернути історичну назву, тому депутати пішли їм на поступки та вирішили скачувати своє попереднє рішення.

«Через велику кількість звернень місцевих проти такого перейменування пропонуємо назвати її вулицею Дольна, адже це історична назва, яку громадяни й просять повернути. Вони пропустили громадські обговорення, де могли висловити свою позицію, але через наполегливі прохання ми підемо на поступки», – зазначив заступник голови комісії Андрій Маруняк.

Вулиця на карті містаВулиця на карті міста
 

Натомість члени комісії іменем Миколи Кумановського назвуть сквер, що розташований на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської, біля галереї мистецтв. Відповідне рішення направлять на розгляд сесії Луцької міської ради.

Довідково:
Микола Кумановський – український художник. Автор творів станкового малярства, скульптури, авторської та друкованої графіки. Крім того, відомий як автор низки поетичних збірок і організатор мистецьких виставок.

Нагадаємо: у соцмережах набирає обертів обурення – деякі мешканці вулиці Конякіна, що у Луцьку, протестують проти перейменування у Героїв Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024