Поділитись:

Лучани незадоволені перейменуванням вулиці Хакімова на Миколи Кумановського (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 20 квітня 2023, 16:48
Лучани незадоволені перейменуванням вулиці Хакімова на Миколи Кумановського  (фото)

Лучани, що мешкають на вулиці Хакімова звернулись до чиновників з проханням накласти вето на рішення міської ради про перейменування їх вулиці.

Про це повідомили під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Місцеві мешканці не задоволені рішенням Луцькради про перейменування вулиці Хакімова на вулицю Миколи Кумановського. До слова, про побажання жителів згадували на сесії, але їх вирішили не враховувати, бо ті проігнорували громадські слухання з цього приводу. Натомість лучани просять повернути вулиці історичну назву – Дольна.

Як повідомив представник мешканців цієї вулиці Данило Яловенко, жителі хочуть повернути історичну назву вулиці, бо вона знаходиться у Старому місті. Він зазначив, що багато людей народилися саме на вулиці Дольна, тому принципово виступають проти присудження їй назви імені українського художника.

«Мешканці нашої вулиці писали петиції та різні заяви, починаючи ще з 2000 року. Багато людей живе на цій вулиці поколіннями. Вони народилися саме на вулиці Дольній і принципово не хочуть іменну назву. Це по суті Старе місто, і майже всі одноголосно проти перейменування. Ми писали вже три звернення на цю тему», – каже Данило.

Данило ЯловенкоДанило Яловенко
 

Голова комісії Михайло Щур зауважив, що оскільки рішення міської ради вже ухвалене, то скасувати його не можна без вагомих підстав. Єдиний варіант розв'язання цієї проблеми – внести зміни до рішення. 

«Якщо ви не заперечуєте щодо перейменування вулиці Хакімова, то тоді має бути врахована ваша пропозиція відновлення історичної назви, але й має враховуватись позиція депутатського корпусу про присвоєння одній із вулиць міста імені Миколи Кумановського», – каже чиновник.

Михайло ЩурМихайло Щур
 

Депутати врахували побажання мешканців і вирішили відкласти це питання до наступного засідання комісії. За цей сам вони мають знайти компроміс щодо перейменування цієї вулиці. Адже їм необхідно вирішити, яка вулиця таки матиме ім'я відомого художника.

Нагадаємо: станом на січень 2023 року 397 вулиць на Волині, які підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію, ще не змінили назву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024