Поділитись:

У Луцьку хотіли назвати вулицю на честь мему про бавовну (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 20 квітня 2023, 18:01

Депутатка Алла Доманська запропонувала перейменувати вулицю Докучаєва на честь відомого мему про бавовну.

Про це говорили на комісії з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Пані Алла просила членів комісії доручити департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцькради створити проєкт рішення про перейменування однієї з луцьких вулиць на честь відомого за час великої війни мему про бавовну. Тоді за це рішення мали б голосувати під час сесії міської ради.

Вулиця Докучаєва на карті містаВулиця Докучаєва на карті міста
 

Депутатка підкреслила, що жодних пропозицій про перейменування вулиці Докучаєва не надходило. Вона вважає, що варто карбувати на вулицях міста історію, яка відбувається на наших очах, а мем про бавовну саме такий.

«У контексті луцької топоніміки має бути не лише історія, яка вже відбулася давно. Має бути закарбована історія, яка відбувається зараз. Це може стосуватися якихось кумедних речей, які народилися в такий складний час в нашій країні. Мем «бавовна» дуже популярний та позитивний для всіх українців. Тим більше, що для перейменування вулиці Докучаєва не надходило жодних пропозицій», – каже Алла Доманська.

Алла ДоманськаАлла Доманська
 

До того ж, вона зазначила, що цей мем ймовірно вигадала лучанка, яка випадково допустила одруківку в своєму тексті. 

Проте інші члени комісії завзятість та ідею пані Доманської не поділили та вирішили, що такої вулиці у Луцьку не буде.

Довідково:
Лучанка Олена Кузьмич, опублікувала допис на своїй сторінці про те, що вона стала ймовірною авторкою мему про бавовну. З її слів, це сталося через автоматичний переклад тексту, який вона не перевірила. Тоді російське слово «хлопок», яким на росії називають вибухи, переклало на українську, як «бавовна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів