Поділитись:

«Грайся розвивайся»: на проєкти соцспрямування у Луцьку виділили 250 тисяч

Автор: Максим Косюр |
Середа, 07 червня 2023, 14:06
«Грайся розвивайся»: на проєкти соцспрямування у Луцьку виділили 250 тисяч

У Луцьку на проєкти соціального спрямування з бюджету громади виділили майже 250 тисяч гривень.

Відповідне рішення ухвалив виконком міськради.

Як зазначають в пояснювальній записці, це рішення виконавчого комітету Луцької міської ради є підставою для укладення договорів про співпрацю між управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради та переможцями конкурсу.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» начальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що ця ініціатива у місті проходить щороку, проте у 2022 через вторгнення її не проводили.

"Цього року ми провели конкурс, в якому брали участь громадські організації та пропонували свої роботи. Всього їх було п'ять. Кошти на це у нас були в програмі інтегрованих соціальних проєктів. Одна з умов, що автори самі покривають не менш як 10% вартості проєкту, а решту фінансуємо ми», – каже начальниця.

Ліна ГаланЛіна Галан

Пані Ліна зазначила, конкурс проходив у два етапи, бо певні роботи мали доопрацювати. За її словами, деякі проєкти стартують вже цього місяця.

Своїм рішенням виконавчий комітет погодив проведення у місті таких заходів:

  • Психоемоційне відновлення вразливих категорій мешканців Луцької громади – від ГО «Розвиток Волині» (виділять понад 66 тисяч);
  • «Грайся, розвивайся» – від ГО «Інтелектуальний розвиток Волині» (виділять понад 60 тисяч);
  • «Радість творення» – від ГО «Інклюзивні студії» (виділять майже 55 тисяч);
  • Мобільна виставка «Історична та культурна спадщина Древнього Жидичина» як інструмент усвідомлення власної локальної культурної ідентичності – від ГО «Спільна справа+» (виділять 58 тисяч);
  • Юридична підтримка ВПО та сімей, які опинились в складних життєвих обставинах в умовах війни – від громадського формування «Дефендер» (виділять 60 тисяч);

З бюджету міської територіальної громади на ці заходи та програми виділили трохи менше як 250 тисяч гривень, а загальна вартість проєктів складає 300 тисяч. Кошти виділятимуться у межах Програми розвитку та підтримки громадських організацій соціального спрямування на 2021–2025 роки, тому додаткового фінансування з бюджету не потребують.

Нагадаємо: навчальний корпус Луцького національного технічного університету на вулиці Софії Ковалевської перебудовують на гуртожиток для внутрішньо переміщених людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів