Поділитись:

Чи дійсно атака на Москву – «тест-драйв» українських дронів (відео)

Четвер, 01 червня 2023, 21:50

У  вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков’я атакували дрони, внаслідок чого постраждали деякі багатоповерхівки. Росія одразу звинуватила Україну в атаці та пообіцяла «дзеркальні дії» у відповідь. Деякі джерела вважають, що дрони могли запустити з Підмосков’я, і це внутрішні провокації.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський озвучив можливий сценарій атаки дронами Москви.
Він сумнівається, що атака – це прояв внутрішнього опору, адже наразі в Кремлі присутня поточна верхівка – такі атаки не призведуть до змін. Проте військовий аналітик не виключає, що це «тест-драйв» дронів українського виробництва.

«Тут можуть грати лише зовнішні гравці. Я скажу так, хай ми не підтверджуємо, але й не відкидаємо причетність до цих дій, об’єктивно можна сказати, що це вигідно українській стороні. Тому що ми протестували можливості наших дронів. Знаєте, я іноді кажу, що є таке поняття науково-дослідні і дослідницько-конструкторські роботи, які передбачають, в тому числі практичне застосування, того чи іншого виду озброєння», – розповів Сергій Грабський. 

За його думкою, це дрони, здатні долати відстань на 1000 км, про які повідомляв «Укроборонпром».

«Згадайте, що «Укроборонпром» казав, що невдовзі ми представимо на розгляд наших громадян дрони, які будуть на 1 000 км. Я можу припустити, що це дрон, який запускався з такою навчальною метою, тобто протестувати наскільки він може долетіти, як він може долетіти і що з ним можна робити. Власне те, що, навіть, попадаючи в будинки, вони не вибухали, оскільки вони мали вибухнути», – заначив він.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів