Поділитись:

У США немає грошей на F-16 для України (відео)

Четвер, 18 травня 2023, 21:45
У США немає грошей на F-16 для України (відео)

У вівторок, 16 травня, прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак та глава уряду Нідерландів Марк Рютте заявили про створення міжнародної коаліції із закупівлі для України винищувачів F-16. Велика Британія також зобов'язалася готувати українських льотчиків. Про готовність навчати українських льотчиків-винищувачів прямо зараз заявив і президент Франції Емануель Макрон.

Створення так званої «коаліції винищувачів» стало реальністю після офіційних візитів президента України Зеленського до Італії, Німеччини, Франції та Великобританії. Проте за джерелами The New York Time повідомляє, посилаючись на власні джерела, пишуть, що США не дозволяють тренувати пілотів на F-16.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів про ініціативу коаліції та коли можна очікувати винищувачі F-16 в Україні.

Політичний експерт зазначив, що формування такої коаліції є вагомим кроком, адже США показали важливість створення демократичних коаліцій різних держав. Такі обʼєднання дозволяють показати автократичним режимам, що вони будуть отримувати гідну відсіч.

«Ми бачили танкову, артилерійську коаліцію. Зараз фактично йде мова про авіаційну. І це додаткові, звичайно, аргументи до того щоб спонукати США ухвалити якомога швидше рішення про постачання F-16», – каже він.

Проте Олександр Мусієнко зазначає, що сьогодні США не ухвалює відповідного рішення. Він пояснює це тим, що США не заклало у цьому році кошти на розв'язання цього питання.

«Тих коштів які залишились зараз на балансі допомоги Україні, це близько 6 млрд. доларів. Їх потрібно використати на інші види озброєння: артилерію, боєприпаси, засоби ППО, навчання наших військових, оплата супутників для отримання інформації і так далі», –пояснює Мусієнко

Однак наступного року, за деякою інформацією, США готують пакет допомоги більший за сумою на 12 мільярдів доларів. І в цьому пакеті допомоги вже можуть бути передбачене фінансування на F-16.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів