Поділитись:

Росіяни почали обстрілювати Захід України через відсутність успіхів на фронті, – речниця ОК «Південь»

Неділя, 14 травня 2023, 22:05

Росіяни атакують тилові регіони, аби вплинути на морально-психологічний стан українців і на можливість використання бойових ресурсів.

Загарбників дратує єдність європейських країн. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця пресцентру Сил оборони і охорони Півдня Наталія Гуменюк

«Приклади єдності європейських країн дратують росіян. Тому вони намагаються робити свою таку противагу у відповідь на ці елементи єдності» ,– розповіла Гуменюк.

За її словами, напередодні повідомлялось, що ворог нарощував присутність ракетоносіїв у Чорному морі. До того ж перед атаками 14 травня окупанти збільшили їх до 4 – було близько 28 «Калібрів», які були готові до застосування.

Водночас ворог використовував тактику розгалуження уваги нашої ППО. Це пов’язано з активністю на фронті.

«Коли росіяни не мають успіхів на бойовому планшеті, вони намагаються перенести на повітряний. Окупанти намагаються тиснути на готовність населення, тиснути через те, що вражаються об’єкти у глибокому тилу. Тобто сили і потужність «другої армії світу» ще є. Вони хочуть показати, що здатні знищити наші ресурси, з якими ми збираємось йти у бій», – наголосила Гуменюк.

Наталія Гуменюк заявила, що ситуація залишається доволі складною. Щодо південного напрямку, за її словами, окупанти все ще сумніваються, що наступ ЗСУ може відбутися.

«Але відчувають, що небезпека десь зачаїлася і їм доведеться з нею співпрацювати дуже скоро. Адже постійно маневрують, постійно переховуються. Намагаються розосередити як особовий склад, так і техніку, перевозять боєприпаси постійно», – наголосила речниця ОК «Південь».

Ба більше, росіяни для того намагаються зібрати всі легкі надводні човни, які місцеві використовували для вилову риби та переміщення на дачі.

А вони нині намагаються за допомогою цього флоту перевозити ті самі боєприпаси та озброєння, яке розташували на островах. А тепер розуміють, що воно їм там не знадобиться,
– розказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів