Поділитись:

Будуть нові «визволення»: Росія не здатна захищати власні кордони (відео)

Вівторок, 30 травня 2023, 21:45

У ніч проти понеділка, 22 травня, почали з'являтись перші повідомлення про те, що в Бєлгороді коїться щось дивне. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що на території РФ проводиться операція для «створення смуги» безпеки. За словами речник ГУР Андрія Юсова, операцію проводять виключно громадяни Росії.

«Так, сьогодні «Русский добровольческий корпус» та «Легион Свобода России», які складаються з громадян Російської Федерації розпочали операцію з звільнення цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», – сказав Юсов. РДК та «Легіону свободи Росії» внаслідок операції вдалося «звільнити» декілька сіл та увійти вглиб території області.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів, чому так легко вдалося перетнути російський кордон.

Олександр Коваленко вважає, що у Росії просто не вистачає сил та засобів аби тримати під контролем свій кордон.

«На сьогодні, приблизно десь, з неокупованою територією України 700 км кордону. Це Білгородська, Брянська та Курська області. І вздовж всього кордону розташовано приблизно 17 тисяч особового складу російських військ», – каже Коваленко.

За функціоналом такої кількості підрозділів, сил та засобів, в обороні вони можуть тримати, в залежності від комплектації, а там комплектація не найкраща, від 25 до 50 км.

«Тобто з 700 км вони можуть охороняти та тримати в обороні максимум 50 км. Їх кордон це суцільні «білі плями». У випадку з Легіоном та РДК це була, навіть, не партизанська тактика. Вони просто взяли і зайшли, проїхались по основній трасі через населені пункти, села Білгородської області і здійснювалась ця акція по фронту 40 км та вглиб на 37 км в залежності від напрямку де це відбувалося», – зауважив він.

На думку військово-політичного оглядача ця ситуація показує не лише проблеми з силами та засобами, але й не змогу швидко реагувати на такі загрози. Росіянам, навіть, довелось відкликати певні підрозділи з Луганщини.

Ще одним важливим показником є факт, що військові зайшли на території крізь лінії оборони, що будувались довгий час та на які було витрачено мільярди рублів.

«Отже, це демонстрація того наскільки ефективні ці лінії оборони насправді. І виникає питання: а якби це була не така невелика, обмежена диверсійна група РДК та Легіону на легкоброньованій колісній техніці? А якби це була повноцінна бронетанкова група або танковий кулак? Зараз би ми 100% говорили не про те наскільки успішних був цей рейд, а про те наскільки зараз успішний був референдум у Бєлгороді».

Також експерт переконаний, що рейди по Росії продовжаться і іншим областям, що межують з Україною не варто розслаблятись. Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів