Поділитись:

В НАТО визнали злочини РФ проти України геноцидом, а режим у росії рашизмом

Понеділок, 22 травня 2023, 14:28

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а режим в рф - рашизмом.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв у Facebook, пише УНН.

«Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф - рашизмом. Одностайно. На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися прийняття надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки», – написав Чернєв.

Окрім того, з його слів, ПА НАТО закликала уряди своїх країн «відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО».

Він назвав це нашою дипломатичною перемогою і додав, що «всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані».

«Там є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого», - зазначив Чернєв, зауваживши, що за «прямі та чіткі» формулювання «довго боролися».

«Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами», – підсумував Чернєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів