Ексдиректор Рокинського музею-скансена не мав права на доплати: докази (фото)

Середа, 31 травня 2023, 21:55

Колишній директор музеї-скансену в Рокинях Олександр Середюк навчався у заочній докторантурі. Отриманий ним ступінь доктора філософії «не має прямого відношення до державних наукових ступенів».

Отож, цей ступінь не є підставою отримання пільг, – про це написали на фейсбук-сторінці закладу.

Про це стало відомо із листа-відповіді від Приватного акціонерного товариства з назвою «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом».

 

Коли Олександр Середюк був директором музею, то отримував надбавку (яку сам же собі нараховував) за наукове звання. Робив це на підставі диплома доктора філософії в галузі історії, виданого Міжрегіональною академією управління персоналом.

Натомість у листі чітко вказано: науковий ступінь доктора філософії, який у МАУП присудили Олександру Середюку, «не має прямого відношення до державних наукових ступенів – і про це сказано у контракті, який підписують докторанти». Разом із тим, видача диплома не є порушенням закону (на відміну від доплат до ставки). Так робити цей заклад IV рівня акредитації має право.

«Висновки з написаного робіть самі. А цей лист, очевидно, буде мати значення для висновків правоохоронців щодо доплати за науковий ступінь у розмірі 25% від розміру окладу без відповідного документу встановленого зразка, що засвідчує наявність наукового ступеня в Україні», – йдеться в повідомленні музею.

Нагадаємо: музей-скансен у Рокинях під Луцьком опинився в епіцентрі гучного скандалу. Новий очільник закладу Роман Ковальчук нарікає, що його попередник Олександр Середюк махлював з документами, аби щороку отримувати 20 % прибутку музею. Натомість Олександр Середюк запевняє, що має на ці гроші повне право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: