Поділитись:

Липовий «доктор філософії»: ексдиректор музею-скансену під Луцьком незаконно отримував доплати

Середа, 19 квітня 2023, 14:37

Колишній директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену у Рокинях Олександр Середюк використав липовий диплом доктора філософії, аби тривалий час отримувати надбавки до зарплати та обійняти посаду провідного наукового співробітника.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею-скансену. 

Музей історії сільського господарства Волині-скансен у Рокинях знайшов чергові докази того, що ексочільник закладу зловживав службовим становищем.

Під час службової перевірки виявилося, що Олександр Середюк, який нині обіймає посаду провідного наукового співробітника музею, не має для цього належних кваліфікаційних вимог. Адже провідний науковий співробітник мусить мати науковий ступінь або вчене звання, також для цієї посади є обов’язковою наявність наукових праць і розробок тематико-експозиційних планів, каталогів музейних збірок.

Ще коли Олександр Середюк був директором музею, він отримував надбавку (яку сам же собі нараховував) за наукове звання. Робив це на підставі диплома доктора філософії в галузі історії, виданого Міжрегіональною академією управління персоналом.

Керівництво музею зробило запит у МОН щодо диплома екскерівника, адже даних про таке звання на сайті МОН немає.

З'ясувалося, що «диплом» не є документом встановленого зразка, не засвідчує наявність у вказаної особи наукового ступеня в Україні та не дає їй права на державні гарантії, встановлені законодавством України для наукових працівників, зокрема щодо отримання доплати за науковий ступінь.

 

«Ця відповідь означає, що Олександр Середюк не має права обіймати посаду провідного наукового співробітника. А керівництво музею, виявивши порушення, зобов’язане звертатись до правоохоронних органів, аби цей працівник повернув музею нараховані та виплачені йому протягом багатьох років кошти за наукове звання», – йдеться в дописі.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулись до Олександра Середюка за коментарем. Коментувати ситуацію він відмовився і сказав, що спілкуватись буде тільки наживо.Каже, що за потреби може показати свій диплом та відгуки інших професорів про його роботу.

Нагадаємо: музей-скансен у Рокинях під Луцьком опинився в епіцентрі гучного скандалу. Новий очільник закладу Роман Ковальчук нарікає, що його попередник Олександр Середюк махлював з документами, аби щороку отримувати 20 % прибутку музею. Натомість Олександр Середюк запевняє, що має на ці гроші повне право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів