Поділитись:

Ексдиректор Рокинського музею-скансена не мав права на доплати: докази (фото)

Середа, 31 травня 2023, 21:55
Ексдиректор Рокинського музею-скансена не мав права на доплати: докази (фото)

Колишній директор музеї-скансену в Рокинях Олександр Середюк навчався у заочній докторантурі. Отриманий ним ступінь доктора філософії «не має прямого відношення до державних наукових ступенів».

Отож, цей ступінь не є підставою отримання пільг, – про це написали на фейсбук-сторінці закладу.

Про це стало відомо із листа-відповіді від Приватного акціонерного товариства з назвою «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом».

Ексдиректор Рокинського музею-скансена не мав права на доплати: докази (фото) 

Коли Олександр Середюк був директором музею, то отримував надбавку (яку сам же собі нараховував) за наукове звання. Робив це на підставі диплома доктора філософії в галузі історії, виданого Міжрегіональною академією управління персоналом.

Натомість у листі чітко вказано: науковий ступінь доктора філософії, який у МАУП присудили Олександру Середюку, «не має прямого відношення до державних наукових ступенів – і про це сказано у контракті, який підписують докторанти». Разом із тим, видача диплома не є порушенням закону (на відміну від доплат до ставки). Так робити цей заклад IV рівня акредитації має право.

«Висновки з написаного робіть самі. А цей лист, очевидно, буде мати значення для висновків правоохоронців щодо доплати за науковий ступінь у розмірі 25% від розміру окладу без відповідного документу встановленого зразка, що засвідчує наявність наукового ступеня в Україні», – йдеться в повідомленні музею.

Нагадаємо: музей-скансен у Рокинях під Луцьком опинився в епіцентрі гучного скандалу. Новий очільник закладу Роман Ковальчук нарікає, що його попередник Олександр Середюк махлював з документами, аби щороку отримувати 20 % прибутку музею. Натомість Олександр Середюк запевняє, що має на ці гроші повне право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів