Поділитись:

У Луцьку можна розписати автівку для бійців 57-ї ОМБр (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 26 травня 2023, 13:32

У Луцьку розпочався флешмоб «Розмалюємо машину разом для військових», на якому лучани та гості міста можуть написати свої побажання на автомобілі для військових з 57-ї окремо механізованої бригади. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зазнімкували момент з заходу та дізналися, що саме містяни бажають нашим військовим.

Нещодавно в центрі Луцька, на проспекті Волі, біля головного корпусу ВНУ, розмістили обстріляну у Бахмуті автівку. Простояла вона там два тижні й за цей час волонтерам вдалось зібрати необхідну суму на покупку нової машини. Її використовуватимуть для евакуації поранених і виконання бойових завдань. Тоді задонатити можна було за допомогою QR-коду, який прикріпили на капоті знищеної автівки.

Обстріляний автомобільОбстріляний автомобіль
 

Завдяки цій акції вдалось зібрати 200 тисяч гривень. Новий автомобіль уже пройшов сервісну підготовку, його пофарбували у колір хакі, а священник прочитав молитву та освятив його. Він же й перший лишив своє побажання воїнам. 

Освячення військового автомобіля><span class=Освячення військового автомобіля
 

«Слава Ісусу Хресту! Слава Україні!» – написав священнослужитель><span class=«Слава Ісусу Хресту! Слава Україні!» – написав священнослужитель
 

Керівник благодійного фонду «З рук в руки» Тарас Кравчук у коментарі нашим журналістам зазначив, що їм за два тижні вдалось зібрати необхідну суму і придбати це авто, яке згодом відправлять бійцям на передову.

«Ми спочатку організували збір у нашій групі в вайбері, але його не вдалось закрити, тоді долучали прихожан церков, а пізніше розмістили цю автівку і лучани донатили, то нам вдалось зібрати навіть більше, ніж 200 тисяч. Решту коштів використаємо на інші потреби. Поїде вона воїнам з 57-ї ОмБР», – розповів волонтер.

Долучитися до флешмобу можна лише сьогодні, 26 травня. Автівка стоятиме на проспекті Волі аж до самісінького вечора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо: творчі роботи учнів художньої школи в Луцьку продали на аукціоні в Америці, за виручені гроші діти купили авто для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів