Поділитись:

У Луцьку школярі збирали гроші на медичний автомобіль для воїнів 100-ї бригади ТрО (фото)

Вівторок, 23 травня 2023, 17:22

У Луцьку в мікрорайоні Вишків на подвір'ї загальноосвітньої школи №12 відбувся благодійний ярмарок, на якому збирали кошти для ЗСУ, зокрема на медичний автомобіль для воїнів 100-ї бригади ТрО.

Про Це повідомили організатори ярмарку.

«Чудового сонячного травневого дня під лунання патріотичних українських пісень, в розмаїтті весняних квітів та аромату бузку у Луцьку в мікрорайоні Вишків на подвір'ї загальноосвітньої школи №12 відбувся ярмарок під назвою: «Мамина молитва у світі найсильніша»», – йдеться у повідомленні.

Організатором свята була громадська організація «Розвиток мікрорайонів міста», керівництво ЗОШ №12 та ініціативні жителі мікрорайону.

Поряд з цим посильну допомогу надало і волонтерське об'єднання «Шлях допомоги», яке пригощало дітлахів солодкою ватою, збираючи кошти на потреби української армії.

Охочі могли поласувати смаколиками, виготовленими господинями мікрорайону.

Учасникам свята був розданий текст особливої молитви за воїнів України. Молилися діти-школярі, присутні мами, дружини захисників та всі гості свята.

Варто сказати, що акцент цієї святкової події робився на збір коштів на медичний автомобіль (можливо і не на один) бійцям 100 окремої бригади територіальної оборони.

У програмі свята були пісенні виступи дітей школи, майстер-класи з творчого розпису предметів з тканини, демонстрація бойового вишколу юнаків зі спортивного козацького клубу «Герць», ознайомлення з роботою, технікою та спорядженням рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій міста Луцька, а також пізнавальні бесіди з представниками ювенальної поліції обласного центру.

На ярмарку з оплесками зустрічали і сучасних героїв України – воїнів Юрія Ничипора та Романа Вітюка, які приїхали у Луцьк на лікування з передової. Хлопці сказали, що Збройні сили вже контратакують окупантів і щодня наближають омріяну українцями перемогу.

Ярмарок показав вміння українців об'єднувати свої зусилля, коли потрібно допомагати армії боронити рідну землю.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів