Підприємці Торчинської громади поділилися історіями свого успіху (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 09 травня 2023, 09:34

Підприємці Торчинської громади в рамках проєкту «Школа молодого підприємця» поділилися власними історіями успіху. Вони розповіли учасникам про труднощі та курйозні ситуації, які у них виникали за час роботи над власною справою.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» відвідали форум з підприємцями та дізналися багато цікавих історії від місцевих бізнесменів.

ГО «МолоДіжка» організувала для жителів громади «Форум місцевих підприємців». Сюди запросили успішних представників бізнесу – від власників фермерських господарств і до представниць сфери краси. У громадській організації хотіли, аби жителі Торчинської громади могли почути реальні історії від реальних людей. 

«Хтось із них починав свою справу з нуля, повністю змінював свою діяльність, поєднував з материнськими обов'язками, ризикував. Хтось виходив зі своєї зони комфорту і робив все можливе і неможливе, аби їхня справа приносила не тільки задоволення, а й прибуток», – зазначають в «МолоДіжці».

Своєю історією успіху поділились підприємиці Марія Грамчук та Людмила Хрипа. Дівчата спільно працюють над оформленням різних заходів. Спочатку починали з малого – робили фотозони для друзів. Пізніше почали надавати свої послуги іншим людям та брати за це гроші. Зараз підприємиці декорують не тільки дні народження, а й весілля та інші громадські заходи.

centerЛюдмила Хрипа
 

centerМарія Грамчук
 

Жителька села Веселе Валентина Панченко розпочала свою підприємницьку дільність з маленького листочка. Жінка за спеціальністю – біолог. Любила природу завжди, тому у неї й виникла ідея вирощувати кімнатні рослини. Таким чином з маленького листка розпочалась велика справа.

«Спочатку хотіла вирощувати вазони, але саджанці дорого коштували. Тому я вирішила купити листочки рослин різних сортів та висадити їх. Із 150 перших прийнялися усі. Потім чоловік змайстрував мені поличку, на якій я їх доглядала. Дякую йому, що підтримав в цьому, адже підтримка рідних дуже важлива», – каже Валентина.

centerВалентина Панченко
 

У неї була й інша улюблена справа – малювання. І вона вирішила поєднати його з кулінарією, тому почала пекти та розписувати печиво. Жінка зізнається, що спочатку були труднощі з випіканням, проте згодом усе налагодилось. І тепер її солодощі купують навіть закордоном. Уже були замовлення з Італії, Франції, Канади та багатьох інших країн.

Запросили також і Олену Дунайчук із села Воютин. Вона займається декоративним оформленням заходів, створює букети та віднедавна виготовляє свічки. Працює в парі зі своєю мамою. Починала, як і усі, з малого – складала букети з живих квітів, а вже згодом розширила свій спектр послуг. 

centerОлена Дунайчук
 

Власниця мовної школи й за сумісництвом очільниця ГО «МолоДіжка» Юлія Шклярук поділилась своїм досвідом ведення бізнесу. Зараз у Торчині вона має власну школу, в якій вже декілька років навчає діток англійської. Усе почалось з її любові до вивчення іноземних мов.

«Спочатку працювала у приватній школі, потім пішла у декретну відпустку. Вже коли дитині був рік та два місяці, я пішла працювати у «Чарівне янголятко», але довгий час не наважувала «сама піти в люди» і орендувати приміщення. Це сталося, коли я народила другу дитину, адже до мене навіть у пологовий телефонували та запитували, коли ж будуть заняття», – розповідає Юлія.

centerЮлія Шклярук
 

З початком великої війни очільниця громадської організації виїхала у Польщу, проте через три місяці повернулась. За її словами, після приїзду дуже зріс попит на її послуги, тому вирішила офіційно зареєструвати свою діяльність та повноцінно працювати з дітками.

Василь Виголінський – представник фермерського сектору. У селі Хорохорин чоловік займається вирощуванням полуниці. Має декілька гектарів, на яких росте літня ягода. Справою займається давно. Розповів, що спочатку робив багато помилок, адже досвіду в цьому геть не було. Тому вирішив поїхати у Польщу та перейняти знання у закордонних колег. Відтоді він уже не перший рік возить свої ягоди геть у Київ, де і продає їх.

centerВасиль Виголінський
 

Своїми історіями поділилися й інші місцеві підприємці – майстрині сфери краси Марія Куляша та Ольга Мельник, власниця непродовольчого магазину Ольга Піхоцька і подружжя Янчуків – Тетяна надає послуги з 3D моделювання, а Юрій займається продажем автозапчастин.

centerФорум місцевих підприємців
 

На форум також запросили селищного голову, який висловив свою подяку місцевим представникам бізнесу за те, що вони активно розвивають громаду та сплачують у бюджет податки. З його слів, завдяки таким людям Торчинська громада й процвітає.

Нагадаємо: у селищі Торчин запускають новий проєкт – «Школа молодого підприємця». Усі охочі зможуть пройти безкоштовне навчання, на якому розповідатимуть, як запустити власний бізнес «з нуля».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: