Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня

П'ятниця, 14 квітня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня

фото: Віктор Чухрай

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 14 квітня.

Про загиблого на Донеччині солдата з Волині Миколу Сінельника:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня

На Донеччині загинув солдат Микола Сінельник з села Хоцунь Камінь-Каширського району, який служив у 204-й Севастопольській бригаді тактичної авіації.

«11 квітня 2023 року у бою за Батьківщину, виявивши стійкість та мужність, на Донеччині загинув солдат 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації Сінельник Микола Миколайович, 1989 року народження, уродженець села Хоцунь», – йдеться у дописі Другого відділу Камінь-Каширського РТЦК та СП.

Вічна пам'ять і слава Герою!

Про те, як у Луцьку готуються до Великодня:

16 квітня православні християни відзначатимуть Світле Христове Воскресіння. У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відбудуться урочисті відправи. 

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

Із розкладом служб можна ознайомитися на сайті ІА «Конкурент».

А тим часом соцмережі накриває хвиля світлин з апетитними пасками.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

Панетоне, краффіни, коломба, калачі – волинські господині і господарі не бояться експериментувати. А ще – відроджувати давні традиції. Тому не бракує й фото традиційних українських пасок – класичної і сирної.

Сторінки земляків рясніють знімками щедро вбраного великоднього хліба. Пропонуємо й вам насолодитися естетикою передвеликодньої метушні.

А ще у Луцьку відбувся хресний хід з 12-ма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

Очолив процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Страсний хресний хід розпочався об 11:00 від Хрестовоздвиженської церкви (вул. Данила Галицького, 2) і йшов до кафедрального собору Святої Трійці.

Під час хресного ходу віряни й священники молилися за Україну та її воїнів, за полонених, за припинення війни, за місто Луцьк і його мешканців, біженців, за здоров’я хворих.

Окрім того, уже повідомили перелік заходів, які будуть проходити у Луцьку на Великдень.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

«Луцьке_меню до Великодня. Ми про заходи, не про ковбасу. Обирайте події на свій смак», – закликають лучан і гостей міста.

Про волинського депутата, якого помітили на елітному курорті у Франції:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

Під час новорічних свят депутата Володимирської міської ради від партії «Сила і честь», бізнесмена Валерія Зінкевича помітили на одному з найпрестижніших гірськолижних курортів «Куршевель», що у Франції.

Журналісти поцікавились у нього, яким чином він зміг виїхати з країни.

«Я не розумію, по якому питанню ви до мене дзвоните і хто ви таких. Мені це взагалі нічого не говорить, я вас не знаю. Про що я можу з вами говорити? Ну, тоді всьо, пака», – прокоментував політик.

Про волинського «шумахера» з вагітною жінкою:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

На Волині патрульні зупинили автомобіль за перевищення швидкості – водій мав поважну причину поспішати, адже він віз вагітну жінку, в якої почалися перейми, до пологового будинку.

Патрульні зв’язалися із командуванням і вирішили екстренно супроводжувати вагітну до Волинського перинатального центру.

Завдяки діям патрульних волинянку швидко доставили до медзакладу, де її вже чекали лікарі.

Про тренувальний центр «Тернове Поле», що на Волині:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 квітня 

Навчальний тренувальний центр «Тернове Поле», що на Волині, проводить навчання для бійців ЗСУ, ТрО, ДФТГ, ДСНС, патрульної поліції та інших структур. З початку повномасштабного вторгнення понад 15 тисяч бійців ЗСУ пройшли підготовку у цьому центрі. Ба більше, навчання можуть пройти й цивільні.

Організація проводить навчання з восьми військових дисциплін для бійців та з трьох для цивільних людей. Звичайно, що для предметів для військових значно більше, проте пересічні люди також отримують необхідні базові знання.

Волинська область не знаходиться в тилу, і в будь-який момент може стати місце ведення активних бойових дій, адже межує з Білоруссю. Саме тому волиняни мають сконцентруватися та проходити такі навчання, щоб у потрібний момент зуміти захистити себе.

Інші цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів