Поділитись:

У Луцьку «паркохами» знищили газони (фото)

Вівторок, 11 квітня 2023, 18:10
У Луцьку «паркохами» знищили газони (фото)

У Луцьку муніципали покарали «паркохамів», які пошкодили газони у «спальному» районі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Здійснення стоянки транспортними засобами на газонах завдає шкоди зеленим зонам, які є важливими елементами ландшафту, зазначають у департаменті.

«Коли ви паркуєте транспортний засіб на зеленій зоні, це пошкоджує кореневу систему рослин, що призводить до їх знищення. Крім того, паркування на газонах під час весняного періоду, коли трава тільки починає рости, може значно затримати його розвиток та викликати багато проблем з доглядом за зеленою зоною в майбутньому, роблячи її естетично не привабливою, як зображено на фото». – йдеться у дописі.

Як приклад неналежного паркування, який часто виявляють інспектори департаменту мунварти, є здійснення стоянки автівок на зеленій зоні на вулиці Кравчука, 19А, що є порушенням пункту 15.10 «є» ПДР України. За паркування автомобіля таким чином, як зображено на фото, передбачена відповідальність: згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП – штраф у сумі 340 грн.

«Отже, збереження та розвиток зелених зон є важливим завданням для сталого розвитку міста та забезпечення здорового та комфортного життя мешканців, тому перед тим, як паркувати своє авто, необхідно враховувати правила дорожнього руху та можливі наслідки для довкілля», – резюмували у депатраменті.

Лучан, які стали свідками паркування авто на газонах, зелених зонах, просять повідомляти про порушення за телефонами гарячої лінії: 067 000 0 679, 066 102 1 102.

У Луцьку «паркохами» знищили газони (фото)У Луцьку «паркохами» знищили газони (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів