Поділитись:

У Луцьку з дворів прибирають автомобільні шини (фото, відео)

Понеділок, 10 квітня 2023, 20:53

У Луцьку в одному з дворів працівники департаменту муніципальної варти разом із фірмою-підрядником розпочали демонтаж автомобільних шин.

Їх планують повністю прибрати з луцьких дворів упродовж двох місяців, – розповів Суспільному старший інспектор департаменту муніципальної варти міськради Сергій Секунда.

З його слів, нині працювали над тим, або почистити 54 двори від старих шин.

 

«Тут є близько 50 автомобільних шин. Ми живемо у 21 столітті, вони вже не актуальні. Можна замість них поставити гарні бетонні клумби», – говорить інспектор.

 

В одному дворі часом можна назбирати дві вантажні машини відпрацьованої гуми, – зазначив один із працівників Василь Федонюк.

«От лежить кучка. МАЗовські, КАМАЗовські, ЗІЛовські. Від фури є, теж тяжкі. А завтра буде тяжко: буде боліти спина», – говорить чоловік.

 

Автомобільні шини у дворах не тільки не сучасні, а й є шкідливими для екології та належать до четвертого класу небезпеки для здоров'я людини, – сказав заступник начальника відділу екології Луцькради Олег Гелета.

«Вони складаються як і з натуральних, так із синтетичних полімерних матеріалів. В їхніх складових є технічний свинець. На прибудинкових територіях ці шини покрашені фарбою. Як влітку високі температури, то ця фарба тріскає і в атмосферне повітря вивільняються різні шкідливі речовини», – каже еколог.

 

У дворі, де на проспекті Соборності, 37 були припарковані автомобілі на зеленій зоні, інспектори з паркування виписували штраф та лишали повідомлення на лобовому склі.

  

Як зазначив старший інспектор муніципальної варти Сергій Секунда, демонтовані шини повезуть на полігон твердих побутових відходів у село Брище Луцького району. Також невдовзі стару гуму прибиратимуть і з території шкіл та садочків Луцької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів