Волинського правоохоронця засудили за "співпрацю" з валютниками

Понеділок, 30 січня 2017, 18:14

Волинського правоохоронця засудили за одержання неправомірної вигоди з валютників, зловживання владою і службовим становищем та вчинення службового підроблення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

З жовтня 2014 по травень 2015 року правоохоронець одержав від громадян, які здійснювали незаконну діяльність з обміну валют, хабар у розмірі 300 доларів США та понад 4 тис грн за неперешкоджання їм у цій діяльності, непритягнення їх до адміністративної відповідальності та невилучення валютних цінностей.

Окрім того, у березні 2015 року старший оперуповноважений, використовуючи надану йому владу і службове становище, склав та видав фальшивий протокол про адміністративне правопорушення.

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області 27 січня 2017 року колишнього правоохоронця визнано винним та призначено покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі із позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах, зі сплатою штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і з конфіскацією майна.

Окрім того, його позбавлено також спеціального звання "капітан міліції".