Поділитись:

«Упродовж всього року наша компанія інвестувала в майбутнє країни», – топменеджер луцького підприємства

Середа, 05 квітня 2023, 20:08

Компанія «Пластхім Україна», яка базується у Луцьку та виробляє БОПП-плівки, відновила свою роботу та запустила виробництво в перші тижні повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. 

Про це в інтерв’ю сайту новин Луцька «Конкурент» розповів комерційний директор підприємства Дмитро Пасічник. 

Дмитро ПасічникДмитро Пасічник
 

«24 лютого ми зупинили виробництво та відпустили людей додому. Наступні три дні топменеджери компанії провели на роботі, слідкуючи за безпекою, забезпечуючи охорону та організовуючи першу волонтерську допомогу. Ми привозили необхідні речі на блокпости, допомагали спецпідрозділам поліції різним обладнанням», – розповів управлінець. 

У понеділок, 28 лютого, виробнику БОПП-плівок, які широко застосовуються у харчовій промисловості для пакування продуктів, почали дзвонити клієнти з проханням забезпечити продукцією. «Пластхім» швидко облаштував робоче приміщення для менеджерок з продажу, які виїхали за кордон, а чоловіки та жінки, які залишилися вдома, приступили до роботи на місці у Луцьку. 

«Згодом, порадившись з виробничим персоналом та зваживши на те, що від нас залежить харчова безпека всієї країни, вирішили повністю відновити потужності. Це відбулося в перші дні березня. Ми запустилися і з того моменту жодного разу не зупинялися», – додав Дмитро Пасічник. 

Також комерційний директор розповів про те, як ТОВ «Пластхім Україна» пройшло 2022 рік загалом.

«Точно не можна сказати, що цей рік був успішним. Ми прагнули вижити. В нашому розумінні це означало зберегти повноцінну діяльність, фахових працівників, основних клієнтів, щоб мати змогу надалі розвиватися. Це нам вдалося в повній мірі. Кожен, хто спершу виїхав з країни, нині вже тривалий час перебуває вдома та працює», – сказав він.

Окрім цього, підприємство продовжило реалізацію великого інвестиційного проєкту, який покликаний замінити на ринку продукцію, яку раніше наша країна закупляла у російських виробників. 

«Перед самим початком повномасштабного вторгнення ТОВ «Пластхім Україна»  розпочало великий інвестиційний проєкт з будівництва нової лінії для виробництва БОПП-плівок. Саме в лютому до нас приїхали спеціалісти, які займалися встановленням дуже складного обладнання, і звичайно ж, усі вони поїхали, коли розпочалася війна. Разом із власниками ми вирішили продовжувати роботу. Упродовж всього року наша компанія продовжувала інвестувати в майбутнє країни, вірячи, що ми переможемо та будемо високорозвиненою та технологічною державою», – каже Дмитро Пасічник.

Зазначає, ця нова БОПП-лінія створюється для заміни полімерних плівок, які українські бізнеси купували в Росії. Навіть після 2014-го року російські виробники мали дуже велику частку на нашому ринку БОПП – близько 70 %. Інвестиція «Пластхіму» зможе забезпечити Україну необхідною продукцією на 50-60 % від загальної потреби.

Вважає, що це дуже важливо, оскільки набагато краще, коли  імпортуємо сировину та виробляємо продукт тут, створюючи додану вартість, а не навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів