Поділитись:

«Волиньобленерго» – таємний бізнес скандального нардепа ОПЗЖ Юрія Бойка

Середа, 05 квітня 2023, 18:07

У скандального нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка є таємний бізнес, який він не показує і не записує на себе – ПрАТ «Волиньобленерго».

ПрАТ «Волиньобленерго» – підприємство з мільярдними оборотами, яке транспортує електрику споживачам на Волині. 75% «Обленерго» зараз належить старшому сину Бойка – Анатолію, на якого також записали дачу із колонами на дамбі.

У сюжеті Bihus.Info розповідають, що «Обленерго» належить сину Бойка офіційно та відкрито, але лише два з половиною роки із 2020-го, а неофіційно «Волиньобленерго» пов'язували не з сином, а з Бойком-старшим, ще з часів президентства Віктора Януковича. Конкретно із приватизації цих 75% акцій у 2013 році. Тоді Юрій Бойко був віцепрем'єром. Тільки частка у 75% акцій «Обленерго» в той час не була легалізована на фонд його сина. Кінцевим власником «Волиньобленерго» на паперах «світився» австрійський юрист. 

«Так, було очевидно, що не австрійський юрист володіє великим енергоактивом в Україні, а цей юрист – номінальний власник в інтересах когось іншого», – йдеться у випуску.

Кіпрські аудитори навіть натякнули, що австрійський юрист не такий вже справжній акціонер, як зазначено на фасаді. І що є інший – секретніший – офшорна фірма із Кайманових островів, і що з Кіпру на Кайманові острови «гуляють» мільйони доларів.

«От тільки хто стоїть за глухою острівною фірмою – не дізнатись, принаймні, без інсайдерських витоків», – додають журналісти.

Якщо витратити купу грошей і придбати Витяг із Реєстру Кайманових островів, можна побачити тільки директора цього фонду. Бенефіціари – секрет.

Наголосили, що Бойко ніколи не декларував жодних фірм в офшорних зонах, а виглядає так, що мав би.

Через 7 років все стало на свої місця, і власником «Обленерго», яке роками пов'язували з Бойком, замість австрійського юриста офіційно легалізувався син – Анатолій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів