Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня

П'ятниця, 31 березня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 31 березня.

Про загиблих на війні волинян:

На Донеччині загинув старший навідник з Волині Олександр Косарєв.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня 

Старший навідник гранатометного відділення гранатометного механізованого батальйону 110 ОМБр.

Загинув 26 березня 2023 року під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного та стрілецького обстрілу біля населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Інформацію про дату і час церемонії поховання військового повідомлять згодом.

Також стало відомо про те, що наприкінці липня минулого року загинув захисник із Ратного Харковець Володимир В'ячеславович.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня 

Ще в серпні 2022 року рідні втратили зв'язок із захисником, проте сподівалися та вірили, що він живий.

«На жаль, сьогодні повідомили, що все ж 29 липня 2022 року щирий Захисник України, командир стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону, старший лейтенант Володимир Харковець загинув в результаті артилерійського обстрілу, під час виконання бойового завдання в районі н. п. Соледар», – йдеться в дописі

А біля населеного пункту Берестове Бахмутського району загинув захисник із Колківської громади Ляшук Олександр Іванович, 1975 р.н.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня 

Житель с. Копилля солдат Олександр Ляшук загинув 29 березня 2023 року поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

У зв'язку із загибеллю захисника в Колківській громаді оголошено жалобу.

Про зустріч та поховання Олександра Ляшука повідомлять додатково.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про винуватця ДТП у Луцьку, який втік з місця події:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня 

На перехресті проспекту Відродження та вулиць Ветеранів і Писаревського у Луцьку ввечері 30 березня сталася ДТП за участю мотоцикліста та легковика. На відео видно, що мотоцикл зазнав значних механічних пошкоджень, а мотоцикліста госпіталізували.

За інформацією правоохоронців, водій Hyundai не надав переваги у русі мотоциклу та зіткнувся з ним, внаслідок чого 18-річний водій двоколісного та його пасажир отримали тілесні ушкодження. 

Водій автомобіля, залишивши транспортний засіб, зник з місця ДТП.

Проте поліція встановила особу та місцеперебування водія автомобіля Hyundai. Ймовірно, за кермом був власник авто – 43-річний лучанин. Нині тривають заходи щодо його залучення до процесуально-слідчих дій.

Про те, що в Луцьку проти одностатевих партнерств:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 березня 

У Луцьку вирішили направити звернення до Верховної Ради України щодо недопущення знищення національних цінностей та прийняття законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у п'ятницю, 31 березня.

У тексті звернення вважають, що родинне виховання на основі традиційних цінностей – це запорука сильної нації. Проте Міністерство освіти вже давно пропагує гендерну ідеологію, яка руйнує здоровий психосексуальний розвиток дітей, та просуває ідеї ЛГБТ-руху в українські заклади освіти. Прийняття закону про цивільні партнерства – рішучий крок до впровадження одностатевих шлюбів.

«Як свідчить світова практика, запровадження «партнерств» – це лише етап на шляху до визнання одностатевих шлюбів. Гомосексуальний порядок денний, автори законопроекту, маніпулятивно й агресивно протиставляють «pociйським скрєпам і совковому світогляду», прирівнюючи таким способом противників гомосексуалізму до проросійських елементів», – йдеться у зверненні.

Депутати вважають неприпустимим ухвалення такого закону, адже, це суперечить чинному Сімейному кодексі й призведе до агресивного нав'язування гендерної ідеології всьому суспільству. До того ж, якщо закон не приймуть, то, на думку депутатів, тоді припиниться вкрай агресивна риторика і поведінка ЛГБТ-спільноти, що брутально посягає на гармонійні взаємини межи двома статями в українському суспільстві.

Інші цікаві новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів