Поділитись:

У Луцьку виступили проти одностатевих партнерств (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 31 березня 2023, 16:13
У Луцьку виступили проти одностатевих партнерств (фото)

У Луцьку вирішили направити звернення до Верховної Ради України щодо недопущення знищення національних цінностей та прийняття законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у п'ятницю, 31 березня.

У тексті звернення вважають, що родинне виховання на основі традиційних цінностей – це запорука сильної нації. Проте Міністерство освіти вже давно пропагує гендерну ідеологію, яка руйнує здоровий психосексуальний розвиток дітей, та просуває ідеї ЛГБТ-руху в українські заклади освіти. Прийняття закону про цивільні партнерства – рішучий крок до впровадження одностатевих шлюбів.

«Як свідчить світова практика, запровадження «партнерств» – це лише етап на шляху до визнання одностатевих шлюбів. Гомосексуальний порядок денний, автори законопроекту, маніпулятивно й агресивно протиставляють «pociйським скрєпам і совковому світогляду», прирівнюючи таким способом противників гомосексуалізму до проросійських елементів», – йдеться у зверненні.

Депутати вважають неприпустимим ухвалення такого закону, адже, це суперечить чинному Сімейному кодексі й призведе до агресивного нав'язування гендерної ідеології всьому суспільству. До того ж, якщо закон не приймуть, то, на думку депутатів, тоді припиниться вкрай агресивна риторика і поведінка ЛГБТ-спільноти, що брутально посягає на гармонійні взаємини межи двома статями в українському суспільстві.

Щодо цього звернення у міськраді розпочалось жваве обговорення. Депутатка Алла Доманська поцікавилася, яким саме способом законопроєкт порушує Сімейний кодекс та ставить під загрозу сімейні цінності. Ініціаторка такого звернення Алла Жупанюк зазначила, що, згідно з Сімейним кодексом, шлюб – це союз чоловіка та жінки, а законопроєкт №9103 пропонує узаконити одностатеві шлюби. За її словами, у кожному рядку цього законопроєкту ставляться під загрозу традиційні сімейні цінності. 

Алла ЖупанюкАлла Жупанюк
 

Проте пані Доманська у своєму виступі розповіла, що таке партнерство не є шлюбом і це прописано у законопроєкті. До того ж така пара не матиме змоги всиновити дитину. Вона підкреслила, що цей проєкт закону надасть ЛГБТ-парам можливість узаконити свої стосунки перед державою. А в його тексті немає жодного слова про те, що він якимось чином перешкоджатиме Україні рухатись у європейське суспільство.

«У цьому законопроекті написано, що реєстроване партнерство не є шлюбом. Таке партнерство не дає права на усиновлення. Воно затверджує офіційні відносини пари перед державою і дозволяє представляти інтереси один одного. Це дуже актуальне питання в контексті воєнного стану. Солдат, який має майно, але не має родичів, матиме можливість укласти договір з другом чи подругою. Тоді він або вона матиме усі повноваження представляти його інтереси», – каже депутатка.

Алла ДоманськаАлла Доманська
 

До дискусії долучився депутат міської ради Євген Ткачук. Він зазначив, що зараз представники ЛГБТ-спільноти можуть завірити свої стосунки нотаріально та через заповіт, тому перешкод для цього не вбачає. Крім того, він також зазначив, що не уявляє, яким має бути досвід служби з представниками гей-спільноти.

«Хіба вони не можуть оформити нотаріально 50% частки майна на свого партнера чи зазначити його у заповіті?  Знаєте, пробувши в місці під Білоруссю, коли чергував у бліндажі, де хлопці спали б з такими людьми, я думаю, то дуже важкувато. Там було 15 людей і мені це важко. Я не хочу нікого образити», – розповів депутат.

Євген ТкачукЄвген Ткачук
 

За таке рішення проголосували 27 депутатів з 33 присутніх, тому його ухвалили. Алла Доманська намагалася внести правки до порядку направлення звернень. Вона хотіла, аби у тексті зазначили, що звернення направляють не від імені усіх депутатів, а лише від тих, хто за нього проголосував. Проте їй у цьому відмовили.

Нагадаємо: нардепка від «Голосу» Інна Совсун подала у Верховну Раду законопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві стосунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів