Поділитись:

«Літургія любові»: у Ківерцях говорили про війну і те, як пережити втрату рідних (відео)

П'ятниця, 31 березня 2023, 20:44
«Літургія любові»: у Ківерцях говорили про війну і те, як пережити втрату рідних (відео)

У Ківерцях відбувся живий діалог «Літургія любові», під час якого присутні разом з ієромонахом монастиря святого Альфонса Згромадження Найсвятішого Ізбавителя УГКЦ Леонідом Григоренком обговорили, як пережити втрату близької людини чи домівки та як допомагати тим, хто втратив найцінніше.

Захід організували 30 березня, – йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Війна залишає жахливий відбиток в душі кожного українця, особливо в тих, хто втратив близьку людину, або ж хто був змушений покинути рідну домівку. Люди прийшли на захід, аби поспілкувалися зі священнослужителем на різні теми, які стосуються війни та підтримки військовослужбовців, а також тих, хто втратив найрідніших.

Як розповів ієромонах Леонід Григоренко, він почав займатися підтримкою близьких загиблих Героїв ще задовго до початку повномасштабного вторгнення рашистів.

«Це є покликання, по-перше. Покликання до життя, до любові і до милосердя. Воно мало би бути... і, надіюся, що є в кожній людині. Незважаючи на її конфесійну приналежність і навіть віросповідання. І тому ми від самого початку, від Революції Гідності аж до нинішніх днів, цим постійно займаємося. І через широкомасштабний рівень війни і збільшення кількості душевно зранених, травмованих і матерів, і батьків, ветеранів, воїнів, їхніх рідних, дружин, дітей маємо велике завдання. Воно не зменшується, а зростає, до спільної опіки ними», – зазначив священнослужитель.

Після творчого виступу вихованців Ківерцівського центру позашкільної освіти в залі розпочалося живе спілкування між присутніми та ієромонахом.

Леонід Григоренко розповів, як потрібно спілкуватися з вдовами та як підтримувати їх:

  1. Прийняти їх, усвідомити собі, що я їх приймаю в моє життя.
  2. Супроводжувати, щоби вона відчувала, що нею опікуються
  3. Спробувати їх соціалізувати, адже вони ізольовуються.

«Тож такі зустрічі і розмови на теми, які болять багатьом, у теперішній складний час неабияк цінні та потрібні. Ті, хто хоче підтримувати та допомагати, зможуть навчитися робити це правильно, а той, хто втратив близьку людину чи домівку, отримає необхідну підтримку та розуміння», – зазначив священнослужитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів