Поділитись:

Луцькрада буде допомагати волонтерам (відео)

П'ятниця, 31 березня 2023, 16:52
Луцькрада буде допомагати волонтерам (відео)

У Луцьку затвердили програму сприяння розвитку волонтерства Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцької ради у п'ятницю, 31 березня.

Як пояснюють у проєкті рішення, через те, що волонтерська діяльність потребує організованості та доступності для громадян, депутати вирішили розробити програму підтримки волонтерського руху. Вона сприятиме популяризації такої діяльності у громаді.

«Функціонування волонтерського руху ще й досі потребує стійкості, системності, збільшення інформації щодо можливості доступу до волонтерства, популяризації волонтерської діяльності, формування позитивної культури та іміджу волонтера, фінансової та правової грамотності ведення волонтерської, благодійної діяльності тощо», – йдеться у документі.

Відтепер на офіційному сайті міської ради з'явиться розділ, який міститиме пов'язану з волонтерством інформацію, а саме: 

  • перелік організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів за видами та напрямами діяльності;
  • перелік волонтерів за напрямами діяльності;
  • інтерактивну карту організацій;
  • заявку щодо потреби/проблеми, що може бути вирішена за допомогою волонтерської діяльності;
  • формування переліку проблем;
  • інформацію щодо можливості;

До того ж, на базі КЗ «Луцький міський молодіжний центр» створять інформаційно-ресурсний центр «Волонтерський хаб». Він слугуватиме місцем для зустрічі волонтерів, проведення координаційних заходів. Також там можна буде отримати правові консультації щодо волонтерської діяльності. Крім того, для допомоги волонтерам залучатимуть міський чат-бот та гарячу лінію для інформування з питань волонтерства.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход пропонував внести зміни до цього проєкту рішення. 

«Ми повністю підтримуємо цю програму та вдячні Департаменту і усім, хто долучився до розробки. В ході обговорення програми з волонтерським середовищем виник ряд конкретних пропозицій, і одна з них заслуговує бути включеною у програму. Пропоную започаткувати системну співпрацю з закладами вищої та фахової передвищої освіти міста для практичної підготовки і залучення студентів до волонтерської діяльності», – зазначив депутат.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Проте у міськраді зазначили, що така співпраця вже фактично відбувається, а вищі навчальні заклади уже мають свої волонтерські програми, за якими працюють.

Нагадаємо: з початку повномасштабної війни дитячий волонтерський батальйон «Бандерівці» з Рожища встиг зібрати мільйон гривень на допомогу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024