Поділитись:

Лучани збирають підписи проти виселення коледжу харчових технологій (відео)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 28 березня 2023, 17:22

У Луцьку організували збір підписів, аби зняти з розгляду сесії міськради проєкт звернення до Кабінету Міністрів України про зміну розташування Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій.

Відповідну петицію розмістили у вівторок, 28 березня, на платформі електронної демократії EDEM.

Автором петиції виступив Олександр Новосад. Чоловік просить зняти з розгляду сесії Луцької міської ради проєкт рішення, в якому вимагають передати історичну будівлю по вулиці Кафедральній, 6, на баланс міста, а заклад освіти – перемістити. 

«Ми, жителі територіальної громади міста Луцька, звертаємось до міського голови Ігоря Поліщука та депутатів міської ради з пропозицією зняти з розгляду сесії цей проект рішення, в якому міститься вимога про можливість якнайшвидшої передачі історичної будівлі по вулиці Кафедральній, 6, на баланс Луцької міської ради з одночасною зміною розташування закладу освіти», – йдеться в тексті.

Як повідомляють у петиції, такий проєкт рішення несе репутаційну шкоду для коледжу харчових технологій та грубо порушує низку українських законів, які стосуються освіти. Ба більше, він може зашкодити іміджу міста Луцька та роботі з міжнародними громадськими організаціями. 

На цей час петицію підписало понад 140 людей. Якщо ви бажаєте долучитися до підписання – переходьте за посиланням. 

Нагадаємо: у Луцьку хочуть виселити «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» з приміщення на Кафедральній, 6, яке знаходиться біля Замкової площі. А в приміщенні архітектурної пам'ятки Гостинний двір Прайзлерів, яке знаходиться на вулиці Кафедральній, 4, вирішили облаштувати готельно-ресторанний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів