Поділитись:

У луцькому музеї продовжують створювати найбільшу картину у світі (фото)

Субота, 25 березня 2023, 20:46

Художник Петро Антип, який працює над проєкт «Космогонія», що реалізовується у Луцьку, розпочав новий етап роботи над найбільшою картиною світу.

Про це він розповів виданню ВСН.

У Музеї Корсаків Петро Антип почав працювати над четвертою частиною картини, під назвою «Створення світу». Художник розповів, що буде зображати людину і всесвіт. А в загальному в концепцію картини закладено багато різних міфів.

Митець також зауважив, що ідея та сприйняття проєкту дещо змінилася від старту.

«Воно трошки все міняється, такого однакового нічого немає. Просто з кожним разом дізнаюся більше, більше читаю, особливо міфів», – пояснив він.

Петро Антип планує працювати над проєкт близько 18 місяців. Усього зі всієї картини, яка складає 2000 м2, готово лише 700 м2, але після закінчення четвертої частини, площа складатиме 1000 м2.

Художник, поділився, що «Космогонія» – це не єдиний його проєкт, над яким він зараз працює.

«В Німеччині я працюю над ескізами. У мене буде виставка в Кельні, потім треба робити виставки в Києві. Я багато над чим працюю, кожен день малюю. У вільний час я займаюся цим проєкт, і в автобусі або поїзді їду та роблю ескізи. Тут дуже багато треба малювати, дуже багато міфів. В загальному працюю над двома-трьома проєктами відразу, але у вільний час працюю над «Космогонією», – розповів Петро Антип.

Нагадаємо: у луцькому Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків стартував проєкт «Космогонія», в межах якого планують створити найбільшу картину світу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів