Поділитись:

Ґвалтували подругу та знімали все на камеру: на Закарпатті троє підлітків уникнули покарання

Субота, 25 березня 2023, 17:03

Фото ілюстративне

На Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну подругу й отримали тільки по 2 роки умовного терміну. Суд визнав їхню провину у вчиненому злочині.

Відомо, що подія трапилася влітку 2021 року, втім суд виніс вирок по справі лише зараз.

Про це пише УНІАН.

У матеріалах суду йдеться про те, що зловмисники з села Верхні Ворота заманили односельчанку до подвір’я одного з підлітків, а потім – до підвалу. Дівчина давно знала хлопців, тому спокійно пішла з друзями.

У підвалі один з хлопців завдав дівчинці удару, її ґвалтували по черзі. Усі дії підлітки знімали на камеру, щоб шантажувати дитину. Ролик поширили серед однокласників.

Хлопці визнали свою провину. Суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич присудила хлопцям по 5 років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152 й статті (зґвалтування).

Зловмисників зобов'язали виплатити потерпілій по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного.

У своєму рішенні суд спирався на позитивні характеристики неповнолітніх ґвалтівників від служби у справах дітей і класних керівників. Вчителі заявили, що вважають ув’язнення хлопців надто суворим покаранням.

Своєю чергою, місцевий журналіст Віталій Глагола, розібравшись з вироком суду, дійшов висновків, що адвоката у потерпілої не було: «Її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради, а якій мама одного з ґвалтівників працює секретарем. А ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики».

Тепер потерпіла вимушена і далі ходити в одну школу з ґвалтівниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів