Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня

П'ятниця, 17 березня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 17 березня.

Про загиблих на війні волинян:

У Харківській області загинув житель села Поліське Ковельського району Руслан Волох1976 р.н.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

Руслан Волох загинув 11 березня 2023 року в районі населеного пункту Гряниківка Куп’янського району Харківської області внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Про дату, час зустрічі та поховання загиблого Героя повідомлять додаткового.

А в Донецькій області загинув житель села Текля, що на Старовижівщині, Петро Шилюк. Чоловіка майже два місяці вважали зниклим безвісти.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

46-річний волинянин загинув 27 січня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Павлівка Донецької області. Майже два місяці його вважали зниклим безвісти.

Детальна інформація щодо поховання захисника буде надана додатково.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про ДТП під Луцьком за участю «швидкої»:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

Зранку в Струмівці сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля екстренної медичної допомоги. У карету «швидкої» врізався легковик KIA, який повертав ліворуч.

На місці аварії працювала поліція.

Про «бєлочку», через яку волинянин забрав у поліцейських автомат:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

Мешканець Луцького району, якого декілька днів тому розшукувала поліція області, повідомив, чому вирішив вирвати зброю у поліцейського та втекти.

Правоохоронці запитали чоловіка про причину вчинення злочину. Він розовів, що почав пити ще з 27 лютого через звільнення з роботи. Щоправда, звільнили його також за зловживання спиртним. У своєму злочині Олександр Яворський звинувачує «бєлочку», яка тоді його схопила.

«Я почав пити 27 числа, коли мене звільнили з роботи. Звільнили мене за п'янку. Перед 27 числом я теж зловживав спиртним. Мене тоді бєлочка взяла канєшно», – каже чоловік.

Про причину пожежі на Старому ринку в Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

З моменту пожежі на Центральному ринку Луцька минуло трохи більш як 3 місяці. Існувало кілька версій виникнення пожежі: серед них – підпал та коротке замикання. У ДСНС Волині кажуть, що за цей час провели багато експертиз і досліджень. Тож наразі схиляються більше до однієї з версій.

Вогонь, який знищив орієнтовно 400 метрів квадратних площі павільйону на Старому ринку, найімовірніше, спалахнув через коротке замикання електромережі.

Про підозру «Волиньгазу» в розкраданні мільярдів бюджетних гривень:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 березня 

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки ліквідували масштабну схему розкрадання промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи НАК «Нафтогаз України», у якій брав участь і «Волиньгаз»

До організації оборудки причетний топменеджмент 16 регіональних газових підприємств у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Львівській, Вінницькій, Житомирській, Волинській, Закарпатській, Сумській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській та Івано-Франківській областях, які пов’язані з одним із українських олігархів.

«Схема полягала у тому, що «на папері» посадовці платили за газ приватним підконтрольним компаніям, але насправді не отримували від них газу. Фактично вони здійснювали несанкціонований відбір блакитного палива, яке знаходилося у газотранспортній системі і належало державі. У 2021 році це завдало збитків державі на 3,5 мільярда гривень»,  йдеться у повідомлені.

Інші цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів