Поділитись:

У Волиньраді не ухвалили заяву про повернення виплат військовим (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 17 березня 2023, 11:37
У Волиньраді не ухвалили заяву про повернення виплат військовим (фото)

Депутати Волинської обласної ради не змогли ухвалити рішення про те, щоб направити у Верховну Раду звернення з проханням повернути скасовані виплати військовим.

Під час засідання Волинської обласної ради було багато суперечок і рішення не прийняли.

В облраді зазначили, що не схвалюють скасування виплат для військових, тому просять повернути їх. Депутати вважають, що таке рішення не йде на користь членам збройних сил, адже воно не враховує багато нюансів.

«Волинська обласна рада виступає категорично проти скасування доплат для військовослужбовців.  Ми вимагаємо повернути додаткову винагороду в 30 000 грн. для українських військових і силовиків, навіть якщо вони не перебувають безпосередньо на фронті», – йдеться у зверненні.

Визначення зон військових дій часто довільне і доплати знімають з військовослужбовців, яких поранили на передовій. Вони були готові віддати життя за Україну і зараз не отримують гідної за це винагороди. Серед них є й ті, які знаходяться на лікуванні і вподальшому повернуться до лав ЗСУ.

Для того, аби фахово відправити звернення депутати запросили до слова військовослужбовця. Він розповів про те, кому необхідно затвердити більший розмір виплат, а кому – менший. За словами військового, потрібно напрацювати відповідний механізм, який дасть точну оцінку, кому виплати потрібно поновити, а в кого навпаки – забрати.

«Бійці, які знаходяться на нулі, не думають про гроші, вони думають про побратимів. Знаю про це з власного досвіду. Але якщо говорити про виплати, то справді є несправедливість. Це питання слушне, але має бути до кінця вивчене. Потрібно напрацьовувати механізм, який дасть цьому оцінку», – зазначив військовий.

Військовий експертВійськовий експерт
 

Також в облраді зазначили, що значну частину з тих 30 тисяч, військові витрачали на покупку необхідної амуніції та спорядження, а зараз цю можливість у них відібрали.

«Вимагаємо не економити на наших воїнах, не забирати їхні кошти – а шукати можливості, щоб забезпечити обіцяне всім військовим і підвищити виплати для тих, хто на передовій», – повідомляють у звернені.

Проте через велику кількість суперечок між депутатами рішення не ухвалили і за правки не проголосували. Вони вирішили, що цей проєкт вимагає значного доопрацювання, тому голосуватимуть за нього під час наступної сесії.

Нагадаємо: з 1 лютого для військовослужбовців, які перебувають далеко в тилу, поза зоною бойових дій і не виконують завдань на сході, півдні чи півночі країни, змінили порядок виплати додаткової винагороди у 30 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів