Поділитись:

Хвилинка «слави»: вандалів, які потрощили кликунів у Луцьку, зафіксували камери (відео)

Понеділок, 27 лютого 2023, 16:21
Хвилинка «слави»: вандалів, які потрощили кликунів у Луцьку, зафіксували камери (відео)

У Луцьку в поле зору камер відеоспостереження потрапили вандали, які пошкодили мініскульптури кликунів у центральному парку міста.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

У ніч на понеділок, 27 лютого, о 00:43, камери відеоспостереження у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки зафіксували  молодих людей, які порушували комендантську  годину та вчинили акт вандалізму – пошкодили кликунів Хвацька і Прудка на дамбі. 

Молодики досить зухвало себе поводили, били ногами, ламали руками кликунів та зрештою відірвали їх з постаменту й викинули. Після досягнення «цілі» вони покинули парк, один з молодиків сів у легковик Ford і поїхав з парку. Власника авто вже встановили – це Сергій К., зареєстрований на вулиці Привокзальній у Луцьку.

«Прикро дивитися на таке зневажливе ставлення молодих людей, адже кликуни – це один із головних давніх символів нашого міста», – зазначили у департаменті мунварти.

Усі відеоматеріалами надали правоохоронним органам для притягнення молодих людей до відповідальності згідно з чинним законодавством та відшкодування збитків завданих місту.

«Також департамент клопотатиме і перед військоматом, щоб залучив даних героїв до більш корисних справ, ніж нищити комунальне майно та порушувати комендантську  годину», – додали у муніципальній варті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів