Поділитись:

У Луцьку встановлять ще майже 40 камер відеоспостереження

Середа, 08 лютого 2023, 11:27

У Луцьку в рамках розбудовувати комплексну систему відеоспостереження встановлять ще 36 оглядових камер відеоспостереження та три камери з функцією розпізнавання номерних знаків.

Про це у середу, 8 лютого, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

«Після тривалої паузи продовжуємо розбудовувати комплексну систему відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк» – розпочинаємо будівництво нового сегменту системи по проспекту Відродження та прилеглих до нього  вулицях.
Посилення безпеки громадян, забезпечення нормальної життєдіяльності громади та захист комунального майна – це ключові пріоритети спільної роботи міської влади та правоохоронних органів.
Безпечно повинно бути всім: пішоходам, велосипедистам, водіям», – йдеться у дописі.

Під відеонагляд потраплять проїжджі частини, пішохідні переходи і тротуари. Камери відеоспостереження  будуть охоплювати усі перехрестя та прилеглі вулиці до проспекту Відродження: Софії Ковалевської, Щусєва, Захарова, Козакова, Вороніхіна, Гетьмана Мазепи тощо.

Також під відеоспостереження візьмуть медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту.

«Безпека наших з вами дітей у пріоритеті при побудові комплексної системи відеоспостереження в місті Луцьку», – зазначили у департаменті.

В рамках реалізації цього проєкту заплановано встановити:

  • 36 оглядових камер відеоспостереження, що дасть можливість диспетчерам «пильно стежити та миттєво приймати рішення по усуненню псування комунального майна»;
  • 3 камери з функцією розпізнавання номерних знаків на проспекті та перехрестях, для ефективної роботи правоохоронних органів в разі розслідування кримінальних злочинів.

Окрім того, у департаменті сподіваються, що таке розміщення камер, вплине і на зниження поширення так званих «закладок» з наркотиками, які часто закладають у скверах та місцях поруч зі школами, садочками та лікарнями.

«Густота камер знизить вчинення адміністративних правопорушень, вчинених шляхом нанесення графіті на міських фасадах, комунальних  об'єктах інфраструктури тощо. А також прискорить розкриття вчинення таких правопорушень.
Дрібне хуліганство по нищенню дерев, клумб, псування смітників, стрітрейсинг по дорожньому покриттю, все це тепер зможуть відстежувати диспетчери департаменту та вживати заходів», – запевнили муніципали.

У департаменті переконані, що комплекс цих заходів неодмінно позитивно вплине на зниження вчинення злочинів і на згаданих вулицях, і у Луцьку в цілому.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів