Поділитись:

ЄС схвалив десятий пакет санкцій проти рф

Субота, 25 лютого 2023, 15:38
ЄС схвалив десятий пакет санкцій проти рф

До десятого пакета санкцій Європейського Союзу проти рф увійде 121 фізична та юридична особа.

Про рішення повідомило шведське головування в Раді ЄС, – передає Суспільне.

«Разом країни-члени ЄС запровадили найсильніші та наймасштабніші санкції за всю історію, щоб допомогти Україні виграти війну. ЄС єдиний з Україною та українським народом. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у повідомленні.

Новий пакет передбачає обмеження на експорт до росії продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмеження проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають безпілотники, а також заходи протидії російської дезінформації.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель повідомив, що санкції передбачають обмеження проти 121 фізичної та юридичної особи.

«Ухвалений 10-й пакет санкцій. До списку включено 121 фізичну та юридичну особу, введено значні нові обмеження на імпорт/експорт, заборонено російські пропагандистські ЗМІ», – наголосив він.

Зазначив, що ЄС, як і раніше, єдині в нашій рішучості завдати шкоди військовій машині росії.

«В рамках наших списків ми націлені на тих, хто несе відповідальність за депортацію та насильницьке усиновлення не менше ніж 6000 українських дітей. Це явне порушення міжнародного права, зокрема Женевської конвенції, про що я вчора говорив у Раді Безпеки ООН», – додав Жозеп Боррель.

Нагадаємо: з 5 лютого набули чинності санкції ЄС проти імпорту російських нафтопродуктів. Їх мета – позбавити росії прибутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів