Поділитись:

Удар по прибутку: ЄС обмежила імпорт російських нафтопродуктів

Понеділок, 06 лютого 2023, 15:10
Удар по прибутку: ЄС обмежила імпорт російських нафтопродуктів

З 5 лютого набули чинності санкції ЄС проти імпорту російських нафтопродуктів. Їх мета – позбавити росії прибутку.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Сергій Куюн.

6 жовтня 2022 року Рада ЄС ухвалила новий пакет санкцій проти російської федерації, де були визначені нові імпортні та експортні обмеження. Серед них є обмеження імпорту російських нафтопродуктів, дія якого розпочалась 5 лютого 2023 року. Втрата ринку Європи буде означати необхідність везти вантажі на край світу та оплачувати цей транспорт, зменшуючи свій прибуток. 

Також заявлено, що потоки відслідковуються, аналізуються й будуть ціллю наступних санкцій. Туди можуть потрапити Туреччина, Індія та інші, хто сьогодні допомагає росії робити бізнес. 

Тим часом українські мережі створили рекордні запаси навіть у порівнянні із довоєнними періодами. У ключових мереж бензину та дизпального мінімум на місяць продажів, при тому, що поточні постачання йдуть теж із перевищенням за потребу. Ціни в окремих мережах впали за місяць на 10%. Наразі є потенціал для подальшого зниження. 

Зазначається, що націнки для українських покупців у Європі скоротились за січень вдвічі. Це теж індикатор переливу європейського ринку усіма марками пального. 

«Весною ми бігали за ними, тепер вони бігають за нами, аби ми щось купили. Відбулась революційна річ – ми перейшли з позиції шот у позицію лонг», - каже один з ключових трейдерів України. 

Нагадаємо: 5 грудня аналогічний крок запрацював проти нафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів