Поділитись:

Чи здорожчає бензин та дизпаливо навесні: чого чекати автовласникам (відео)

Четвер, 26 січня 2023, 21:45
Чи здорожчає бензин та дизпаливо навесні: чого чекати автовласникам (відео)

Останні дні ЗМІ повідомляють про можливе здорожчання палива в Україні навесні. З початком повномасштабної війни з росією Україна за майже рік повністю перебудувала ринок палива, а ціни зросли вдвічі.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV експерт паливного ринку та директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн розповів, чого очікувати від цін на бензин та дизель.

Експерт зазначив, що не розділяє прогнозів, щодо здорожчання пального, проте наразі дійсно існує занепокоєння через неймовірну трансформацію ринку пального, викликану відмовою від російських нафтопродуктів.

З 5 лютого вводять нові санкції на російські нафтопродукти. Ця ситуація стане певним викликом не лише для України, але всього світу. Допоки всі гравці ринку готуються до введення санкцій, Європа має в запасах великі об’єми нафтопродуктів та палива.

Робота ринку в нових реаліях відбудеться скоріш за все у квітні. І зараз точно спрогнозувати ситуацію важко, але це може викликати певні локальні нюанси.

«Але ніхто сьогодні не говорить про якийсь злет цін. Про якусь нестачу глобальну. Тому що ринок привезе стільки – скільки потрібно. Тому що Європа це дуже багатий континент і він без пального не залишиться. Відповідно не залишимось і ми, оскільки ми повністю купуємо зараз все у Європі», – каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів