Поділитись:

Керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину повідомили про підозру, – Генпрокурор

П'ятниця, 03 лютого 2023, 12:35

Офіс Генпрокурора України повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгенію Пригожину.

«Час припиняти криваві гастролі росіян, які прикриваються іменем відомого композитора», – написав у п'ятницю, 3 лютого, на своїй сторінці у фейсбуці Генпрокурор України Андрій Костін.

За даними слідства, Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він – герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму.

Костін зазначив, що відповідальності не уникнуть також і пересічні «вагнерівці», навіть ті, хто втік за кордон. Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС.Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до норвезьких правоохоронців.

«Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові. 

Молот правосуддя завжди сильніший за «кувалду анархії», – додав Андрій Костін.

Керівнику військового угрупування «Вагнер» інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів