Поділитись:

Анкара не приєднається до санкцій проти РФ, – МЗС Туреччини

Понеділок, 20 лютого 2023, 16:37

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його країна не приєднається до санкцій проти росії.

Про це він сказав у понеділок, 20 лютого, на пресконференції з головою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном в Анкарі, передає УНН з посиланням на Anadolu.

«Туреччина не приєднується до санкцій проти росії, загалом ми не приєднуємося до односторонніх санкцій. Однак, як Туреччина, ми підтримуємо кроки ООН», – заявив міністр.

«Ми від початку заявляли, що не дозволимо росії обійти санкції, і ми дотримуємося цієї лінії. Ми враховуємо це питання і вжили певних заходів. Стверджується, що товарообіг між росією і Туреччиною збільшився, однак, я повинен підкреслити, що понад 60 відсотків – це газ і енергія. Повідомлення про наш експорт електронних матеріалів до росії для використання в оборонній промисловості не відповідають дійсності. Ми вже багато разів заявляли, що якщо є документи, пов'язані із цим, вони мають надати нам докази. Якщо це правило буде порушене та будуть докази, ми як уряд зробимо необхідні кроки», – наголосив міністр.

Ця заява пролунала лише через кілька тижнів після того, як високопосадовець Міністерства фінансів США відвідав Туреччину, щоб закликати тамтешні підприємства уникати операцій з російськими компаніями, на які поширюються санкції, і не продавати товари, які можуть бути використані у війні проти України.

Так звані продукти подвійного призначення, зазвичай електроніка, які здаються безпечними, але містять такі компоненти, як мікросхеми, можуть мати військове застосування, стали предметом занепокоєння західних держав, які прагнуть підірвати здатність москви виробляти військову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів