Поділитись:

Повістки будуть вручати скрізь: в Україні триває загальна мобілізація

Субота, 25 лютого 2023, 13:18
Повістки будуть вручати скрізь: в Україні триває загальна мобілізація

фото ілюстративне

Після новини про те, що на гірськолижному курорті поблизу селища Славське Львівської області роздавали повістки, яка викликала хвилю обговорень у соцмережах, джерела у Львівському обласному ТЦК та СП відповіли, що на сьогодні не визначено в законодавчому порядку, де можна чи не можна вручати повістку.

Про це інформує ТСН.

Як уточнив начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тіщенко, законодавством на сьогодні не визначено порядку, де можна чи не можна вручати повістку.

«Фактично її можуть вручити особисто в руки всюди, в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання. Вручати повістку може представник органу місцевого самоврядування, керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний, управителі багатоквартирних будинків. Також повістки можуть вручати безпосередньо посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Щодо вручення повісток на курортах – Львівська область не є винятком. У нас загальна мобілізація. Вручення повісток може здійснюватися будь-де», – зазначив він.

Скільки було вручено повісток на курорті – це конфіденційна інформація, яку не можна розголошувати.

Начальник Львівського обласного ТЦК наголосив, що повістки вручаються не для того, щоб людина йшла одразу воювати, а для уточнення облікових даних – щоб особа повідомила про свій сімейний стан, стан здоров’я та інше.

На запитання про те, чи будуть уповноважені особи вручати повістки, зокрема і на курортах, надалі, Олександр Тіщенко відповів:

«Відповідно до указу президента України, воєнний стан продовжений до 20 травня 2023 року, і так, продовжуються мобілізаційні заходи».

Нагадаємо: український військовий з Тернополя загинув на передовій менше ніж через місяць після отримання повістки. Територіальний центр комплектування проводить службову перевірку, щоб встановити відповідальних за підготовку та навчання особового складу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів