Поділитись:

Хто має законне право вручити повістку: перелік

Понеділок, 13 лютого 2023, 08:50
Хто має законне право вручити повістку: перелік

Українці продовжують отримувати повістки до територіальних Центрів комплектування. Але у багатьох виникає питання – чи можуть розносити повістки комунальні працівники, зокрема двірники.

Такий факт був помічений в Дніпровському районі Києва. У керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Дніпровського району спочатку підтвердили, що повістки розносять їх співробітники, а тепер не хочуть коментувати цю тему, – інформує ТСН. 

Журналісти запитали в Киїівській міській військовій адміністрації, чи залучені до процесу вручення повісток столичні комунальні робітники і хто ще, окрім двірників та працівників центрів комплектування, розносить у Києві повістки. 

Там дали одну відповідь: 

«Вже майже рік Україна захищається від російської навали і успішно контратакує. Ця війна є вирішальною для нас і наших дітей, тож ми маємо захистити нашу державу від агресора. Це обов'язок кожного, – відповіли в КМВА. – Мобілізація в Україні почалася 24 лютого 2022 року і триває постійно і без жодних хвиль. Але у більшості випадків громадян викликають до територіальних центрів комплектування (військкомати) для уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію ухвалюється лише після висновку медичної комісії про придатність до військової служби. Вручати повістки можуть ті особи і в тих місцях, які не суперечать українському законодавству. А саме:

  • співробітники ТЦК (Територіальних Центрів комплектування);
  • уповноважені особи органів місцевого самоврядування;
  • керівники підприємств / установ / організацій, зокрема закладів освіти;
  • фізичні особи-підприємці;
  • управителі багатоквартирних будинків». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів