Поділитись:

Ексвласницю «Луцьккондитера» судять за шахрайство та відмивання коштів (відео)

Середа, 22 лютого 2023, 13:10

Ексвласницю «Луцьккондитера», яка довгий час перебувала у розшуку, взяли під варту. Тетяна Польська, яку обвинувачують у розтраті, вже майже два місяці перебуває у Луцькому СІЗО. Жінка не полишає надії отримати більш м’який запобіжний захід.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Історія цієї кримінальної справи дуже давня і гучна. Мова йде про фабрику «Луцьккондитер». Тетяна Польська купила підприємство ще у 2006 році. Вірніше, його купила компанія «Поларт-Капітал», засновницею якої жінка і була. А справу проти неї відкривають у 2013-му році. 

Зрозуміти конкретні претензії, які пред’являє Тетяні прокуратура, непросто. Прокурор на суді категорично відмовився спілкуватися на цю тему. У волинських статтях про злочин написано доволі абстрактно: жінку підозрюють у шахрайстві та відмиванні коштів в особливо великих розмірах. 

Також йдеться про кредит, який нібито взяла Тетяна під заставу і не повернула. У суді прозвучала сума в 3 млн євро. Жінка стверджує, що цей кредит брала не вона, а попередні власники. Окрім того, підсудна переконує, що кредит погасили ще у 2012-му році.

Говорячи про «Луцьккондитер», починаючи з 2017-го року, преса активно писала, що підприємство опинилося у борговій ямі. Усього претензій виставив 31 кредитор на суму понад 147 млн гривень. Що цікаво, серед кредиторів найбільший борг в розмірі 46 млн гривень зазначено перед ТОВ «Західне ВКТО», фактичним власником якого є Тетяна Польська, яка свого часу придбала «Луцьккондитер». Це може свідчити про те, що фабрику цілеспрямовано заганяли у борги, щоб потім ліквідувати. 

Справа триває приблизно 10 років, і невідомо чим завершиться. Тим паче Тетяна Польська не користується послугами адвоката. Жінка просила у суду м’якшого запобіжного заходу, адже заставу, яку пропонував їй суд у розмірі 800 тисяч гривень, вона платити не буде. Апеляційний суд лишив ухвалу першої інстанції без змін. Тетяна Польська і далі перебуватиме у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів