Поділитись:

«Він скрізь мене заблокував», – волинського фермера звинувачують у шахрайстві (відео)

Понеділок, 13 лютого 2023, 13:30
«Він скрізь мене заблокував», – волинського фермера звинувачують у шахрайстві (відео)

За твердженням волинянок, відомий сировар з Волині купив у них свійських тварин і не розплатився повністю. Кажуть, вирішили винести це питання на загал, коли побачили, що чоловік почав збирати гроші на допомогу для ЗСУ. Вони підозрюють, що частина коштів йде не за призначенням.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинянка Ірина Дячук у 2021 році надумала продавати молоду теличку. Тут знайшовся і покупець – фермер Руслан Митько, якого знають в області як виробника крафтових сирів. Вони зійшлися на сумі у вісім тисяч гривень. Але як дійшло до продажу то покупець мав при собі лише дві тисячі. Решту чоловік мав віддати пізніше. Дійсно, невдовзі він доплатив ще три тисячі. А потім в оплаті решти постійно з’являлись перепони: то через ДТП, то через війну.

«У березні телефонуємо до нього й питаємо: чи вже поправився після ДТП. Він каже: вже поправився, зараз будуть добре продаватися сири, і я вам доплачу. Після того Руслан телефон не брав. Я йому написала 27 квітня. Він відповів, що зараз в Україні триває війна, і все. Згодом взяв і скрізь мене заблокував», – розповідає пані Ірина.

Так і не дочекавшись грошей, жінка вирішила «прославити» Руслана у соцмережах.

«Він людям сказав, що я шахрайка. Нібито дав мені гроші особисто в руки. Але цього не могло бути, тому що я 26 лютого виїхала з України», – ділиться пані Ірина.

Під дописом жінки почали відгукуватись інші люди. Одна з них – Оксана Аль-Халавань із Київщини. Вона запевняє, що у 2021 році продала Руслану двох нубійських кіз. Вони домовлялися про 24 тисячі гривень, однак жінка отримала лише вісім. Решту фермер мав виплатити в так звану «розстрочку». 

«Через місяць починаю запитувати за гроші. А він починає: ваша коза б’є інших, розбила мені ніс, тепер його треба оперувати. Я затихла. Потім знову нагадала, він сказав: ваша коза ударила моїх кіз і зробила чотири аборти. Але до цього він постійно говорив, що коза гарна», – розповідає пані Оксана.

Жінка додає, що вже втратила надію отримати решту грошей. Однак, вона неабияк обурилась, коли побачила в соцмережах, що Руслан збирає гроші на ЗСУ.

«Він хоч раз показав чек, відправлений для хлопців із ЗСУ? Ні. Він лише говорить, що збирає. Кому збирає певно, собі», – ділиться пані Оксана.

Серед постраждалих є також волонтерка, в якої Руслан позичив гроші, а повернув лише частину. 

«Він у мене позичив 20 тисяч гривень, але повернув лише 5. Його батько мене обізвав і сказав, що всі військові – лохи і дурні», – розповідає дівчина в коментарях під дописом у фейсбуці.  

Руслан Митько в телефонній розмові пообіцяв, що піде до суду за наклепи. Чоловік запевняє, що завжди з усіма розплачувався. Йому нема за що виправдовуватись. Але чомусь він відмовився, щоб його коментарі з цього приводу були опубліковані. Чоловік підозрює, що багато ображених на нього з’явилось після відмови відкривати їм рецептури своїх крафтових сирів. Наприкінці телефонної розмови Руслан дійшов до висновку, що всі його проблеми через його щирість та добродушність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів