Поділитись:

Луцький «Модерн-Експо» хоче «віджати» в білорусів майже 4 млн доларів

Середа, 01 лютого 2023, 13:21
Луцький «Модерн-Експо» хоче «віджати» в білорусів майже 4 млн доларів

Компанія «Модерн-Експо» позивається до білоруської філії. Лучани хочуть стягнути з білорусів майже 4 мільйони доларів за невиконання умов контракту від 14-го року. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Українсько-польська компанія «Модерн-Експо» подала позов проти білоруської «Модерн-Експо» на стягнення коштів у сумі понад 5 мільйонів євро, мовляв, за невиконання умов договору, укладеного ще у 14-му році. Однак на нещодавньому судовому засіданні виявилось, що сума в євро – це одрук, та й за час подання позову від вересня минулого року білоруси сплатили частину боргу. Тепер позовна вимога зменшилась до суми близько чотирьох мільйонів доларів. 

Представник позивача пояснив, що після повномасштабного вторгнення, у зв’язку з санкціями, з’явились проблеми з оплатою за товар, а тому, мовляв, українська компанія подала до суду, аби таким чином мати підтвердження, що є наявна заборгованість у білорусів перед ними. В іншому разі, через те, що валюта не зайде на їх рахунок, українсько-польська компанія буцімто ризикує одержати обмеження у валютній діяльності в майбутньому. 

В коментарях під новиною про цей суд є ще одне цікаве пояснення: «в іншому випадку неможливим буде вивіз з території Республіки Білорусь власності, якою є технологічне обладнання, якщо його заморозили прикордонні служби».

Підприємство з Вітебська, про яке йде мова, зареєстроване в Білорусі ще в 14-му році. В той момент, коли на Сході України проходили бої з російськими окупантами, у 17-му році відкривають філію у Вітебську.

До слова, в 14-му році в Нідерландах створюють закрите акціонерне товариство «Модерн-Експо Б.В.». В інформації до виставки «Індустрія торгівлі» в 18-му році саме її вказують як компанію міжнародного холдингу. Саме компанія з пропискою в Нідерландах в 15-му році числилась у засновниках московської «Модерн-Трейдинг». Пізніше, у 21-му році новим засновником вже є кіпрська офшорна компанія «Коустрок Холдінгс Лімітед», яка створена в 12-му році в місті Нікосія, яка між тим є в засновниках і українсько-польського підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024