Поділитись:

Лучанам розкрили таємницю про зарплати депутатів (відео)

Субота, 04 лютого 2023, 12:08
Лучанам розкрили таємницю про зарплати депутатів (відео)

Депутати місцевих рад працюють на громадських засадах і не отримують заробітної плати.

Цю таємницю волинянам розкрив головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору».

Нещодавно журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» провели опитування у своєму телеграм-каналі, аби з'ясувати, чи знають волиняни про те, що депутати місцевих рад працюють на громадських засадах у вільний від роботи час. В результаті з'ясувалося, що 80 % опитуваних вважають, що депутатам платять зарплату з бюджету. Та ще й чималу – понад 30 тисяч гривень кожному. І, звісно, зважаючи на це, люди щиро обурюються, коли в місті є якась проблема, а депутати, яким «платять за роботу», нічого не роблять, щоб її вирішити.

Лучанам розкрили таємницю про зарплати депутатів (відео) 

Тож головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик взявся пояснити, як насправді все відбувається. В Україні є депутати різних рівнів. З-поміж них тільки народні депутати, тобто ті 450, які сидять в Києві у Верховній Раді, отримують зарплати. Але, окрім народних, також є депутати місцевих рад. Це обласні ради, районні, міські, ради територіальних громад. На місцевих виборах 2020 року було обрано 42 500 депутатів місцевих рад. І вони не отримують зарплатні, за окремими винятками.

Наприклад, розповів Андрій Лучик, у Луцькій міській раді є 42 депутати, і 41 з них не отримує зарплати. Один, який залишився, був обраний секретарем ради, тобто займає керівну посаду. Така ж ситуація, наприклад, і у Волинській обласній раді: з-поміж 64 депутатів зарплату отримує лише керівництво – голова і два його заступники.

«Отож, підіб'ємо підсумки. Депутати місцевих рад працюють на громадських засадах і не отримують заробітної плати. Вони працюють на звичайних роботах, як і ви: хтось – вчителем, хтось – лікарем, хтось – журналістом. Хтось займається бізнесом, хтось – пенсіонер, а хтось взагалі – безробітний. Тобто щодня місцеві депутати працюють на своєму основному місці роботи. А депутатські повноваження здійснюють на громадських засадах – у вільний від роботи час: перед чи після роботи, у вихідні чи святкові дні. Тому наступного разу, коли захочете каналізувати свій гнів на депутата, мовляв, той нічого не робить, подумайте, а скільки зробили ви самі для вирішення проблемного питання», – підсумував Андрій Лучик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів