Поділитись:

На Волині депутатка селищної ради склала повноваження через заборону виїзду за кордон (фото)

Середа, 01 лютого 2023, 17:48
На Волині депутатка селищної ради склала повноваження через заборону виїзду за кордон (фото)

Депутатка Любешівської селищної ради Ольга Кух написала заяву про дострокове припинення повноважень. Селищна рада підтримала її рішення.

Про це Ольга Кух повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Як повідомила обраниця громади, у середу, 1 лютого, Любешівська селищна рада ухвалила рішення щодо дострокового припинення її повноважень як депутата Любешівської селищної ради 8-го скликання. Відповідну заяву Ольга Кух написала 30 січня.

«До прийняття даного рішення я готувалась не один день, навіть місяць. Так сталось, що впродовж 2022 року я була відсутня на більшій частині сесій у зв’язку з тим, що мусила заробляти на життя за кордоном. Тобто, ще минулого року я розуміла, що так тривати довго не може, адже депутат має працювати з людьми, на їх благо, бути присутнім на сесіях і відстоювати думку своїх виборців», – написала вона.

Волинянка нагадала, що 27 січня 2023 року була прийнята постанова, згідно з якою депутати місцевих рад, в тому числі жінки, не мають права перетинати кордон, окрім, як у службове відрядження.

«Як на мене, пункт постанови абсурдний. Як можна позбавити такого права безробітних жінок? Де знайти роботу на території Любешівської селищної ради, якщо тобі "місце під сонцем" закрите? Чому безробітний депутат не має права виїжджати за кордон на роботу, а заступник селищного голови може спокійно лишити робоче місце і декілька місяців не бути на роботі, а за кордоном (хоча, дав Бог, воєнні дії у нашому районі не ведуться).

Чому, маючи 15 років вчительського стажу, 5 років керівного у гуманітарній сфері, ти не маєш права претендувати  на посаду директора школи, тому що ти маєш свою думку, переконання і вчиняєш по совісті?! Бо  ти не в «тій» партії, бо думаєш своєю головою, а не тобі насаджують свою думку і кажуть, як проголосувати», – емоційно написала Ольга Кух.

За її словами, саме тому вона і вирішила скласти повноваження депутата. Втім, жінка пообіцяла й надалі бути активним жителем громади та цікавитись її життям та розвитком.

На Волині депутатка селищної ради склала повноваження через заборону виїзду за кордон (фото)На Волині депутатка селищної ради склала повноваження через заборону виїзду за кордон (фото) 

Нагадаємо: раніше стало відомо про те, що депутатка Луцької районної ради Ольга Максимяк склала повноваження через постанову уряду, яка обмежує виїзд за кордон тисячам жінок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13
26 листопада 2023