Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого

П'ятниця, 03 лютого 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 3 лютого.

Про конфлікт через Гостинний двір Прайзлерів у Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

Просторий дворик на Кафедральній, 4 у Луцьку ще минулого січня стояв занедбаним. Про історію з Прайзлерами згадали 2022-го молоді луцькі урбаністи – члени громадської організації «Семиярусна гора». Хлопці і дівчата знайшли ресурси, аби облаштувати у занедбаному дворику в Старому місті публічний простір. «Гостинний двір Прайзлерів» улітку і восени працював як майданчик для молоді – тут тривали дискусії, відбувалися освітні заходи, тут почали гуртуватися люди. ГО «Семиярусна гора» прибрала територію, поставила сучасні вуличні меблі та почала обговорення долі цього простору. 

А 23 грудня згідно з розпорядженням Луцькради у двір заїхала важка техніка і почала підготовчі роботи. Робітники знесли стіну на в'їзді, і готуються знести старий гараж. Як пояснюють у міській раді, це початок підготовки до процедури державно-приватного партнерства, за умовами якої на цю територію повинен «зайти» інвестор, який збереже і реставрує пам'ятку, відкривши тут власний бізнес. 

Активісти із «Семиярусної гори» забили на сполох. Вони хочуть залишити дворик публічним простором, провести архітектурний конкурс і визначити, яке майбутнє буде у пам'ятки. Натомість міська рада каже, що єдиним раціональним шляхом порятунку будівлі стане пошук інвестора, а жоден інвестор не захоче там працювати, якщо у дворі залишиться публічний простір та громадська організація. 

Про загиблих захисників з Волині:

Поблизу Вугледару Донецької області внаслідок ворожого артобстрілу загинув старший солдат Богдан Омельчук з Торчина.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

«У Торчинській громаді знову непоправна втрата!
Під час бойового завдання від отриманих поранень в результаті здійснення противником артилерійського обстрілу поблизу Вугледару Волноваського району Донецької області загинув Богдан Омельчук, житель селища Торчин, старший солдат, командир бойової машини-командир відділення 8 механізованої роти 3 механізованого батальйону», – йдеться у повідомленні Торчинської громади.

А в Луцьку попрощалися з двома військовими, земне життя яких обірвалося нещодавно. У кафедральному соборі Святої Трійці відспівали Руслана Тіщенка та Олександра Дорошенка.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

Руслан Тіщенко, 31 грудня 1976 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 21 листопада 2022 року до складу військової частини на посаду головного сержанта 3-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону. Загинув 22 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Василівка Донецької області.

Старший офіцер-вихователь, начальник курсу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні лейтенант Олександр Дорошенко, 16 грудня 1966 року народження, помер 1 лютого 2023 року внаслідок тривалої хвороби.

Також сьогодні, 3 лютого, у Луцькому районі провели в останню путь загиблого на Донеччині 28-річного Володимира Фірчука.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

У місті Рожище Луцького району біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида за загиблим під Мар'їнкою Володимиром Фірчуком з Дубища.

Нагадаємо: оператор відділення безпілотного авіаційного комплексу, солдат Володимир Фірчук, 1994 року народження, загинув 27 січня 2023 року в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про утеплення багатоквартирних будинків у Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

У Луцьку вже кілька років існує програма відшкодування частини суми кредитів ОСББ на утеплення будинків «Енергодім».

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» розпитали одного з голів ОСББ про користь енергозбереження для мешканців будинку та про те, з якими труднощами стикається в роботі з утепленням будинків.

Про брак місця для паркування вздовж Соборності у Луцьку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 3 лютого 

У Луцьку просять облаштувати місця для паркування автівок – транспорт пропонують залишати на спеціально обладнаних газонах.

Відповідну петицію розмістив у четвер, 2 лютого, на сайті E-Dem Вадим Слива.

«У місті спостерігається стійкий дефіцит місць для парковки автомобілів. Зокрема, вздовж проспекту Соборності, де через запровадження виділеної смуги руху для маршрутних транспортних засобів (в цілому – чудове рішення), зникла можливість зупинитися біля бордюру і на кілька хвилин забігти в крамницю або кавʼярню»,– написав він.

На думку автора звернення, саме на проспекті Соборності питання паркування можна досить легко вирішити, адже практично вздовж усього проспекту розташована дуже широка газонна смуга.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів